Futbol

Saati 1,12 avroya giysi dağıtıyor!

13 Ağustos 2014 Çarşamba 17:52 - Son Güncelleme 13 Ağustos 2014 Çarşamba 18:34

Hoeness tutuklu bulunduğu cezaevinde saati 1,12 avroya çalışmaya başladı.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) kulüplerinden Bayern Münih'in eski başkanı Uli Hoeness'in, vergi kaçırmaktan bulunduğu cezaevinde diğer mahkumlar gibi çalışmaya başladığı bildirildi.

Bild gazetesinde yer alan habere göre, Hoeness, Landsberg cezaevinde giysiler bölümde çalışmaya başladı.

Hoeness'in her gün saat 09.00'dan 15.30'a kadar çalıştığı ifade edilen haberde, eski Bayern Münih Başkanı'nın mahkumlara giysi, ayakkabı, nevresim ve temizlik malzemesi vermekle görevlendirildiği ifade edildi.

Bavyera'daki cezaevinde çalışan her mahkum gibi Hoeness'in de yaptığı iş karşılığında saat ücreti olarak 1,12 avro aldığı kaydedildi.

Söz konusu ücretin zaman içinde 1,87'ye yükselebileceği ifade edilirken, Hoeness'in üst üste iki aylık çalışmayla cezasından bir gün düşürülebileceği belirtildi.

Sosis fabrikası sahibi Hoeness, cezaevine konulduktan sonra bir süre önce kalp rahatsızlığı sebebiyle hastanede tedavi görmüştü.

Münih Eyalet Mahkemesi'nde yargılanan Hoeness, mart ayında İsviçre'deki gizli banka hesabı üzerinden yaptığı işlemler sayesinde 28,46 milyon avro vergi kaçırdığı gerekçesiyle 3 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılmış, haziran ayı başında Landsberg cezaevine konulmuştu.

Sıradaki Haber
Hoeness cezaevinde çalışıyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz