Futbol

Şampiyon belli, ikinci kim?

10 Nisan 2019 Çarşamba 09:31 - Son Güncelleme 10 Nisan 2019 Çarşamba 09:40

Avrupa’nın büyük liglerinde artık hep alışılagelmiş bir şampiyonluk mücadelesi var. Birçok ligde neredeyse hep aynı takımlar şampiyon oluyor.

İtalya’da Juventus

İtalya’da Juventus bu hafta SPAL deplasmanında puan alırsa üst üste sekizinci şampiyonluğunu yaşayacak. Ronaldolu kadrosuyla Torino ekibi yakın bir gelecekte bu hegemonyanın bozulmasına izin verecek gibi durmuyor.

Fransa’da Paris Saint Germain

Fransa’da ise Paris Saint Germain bu hafta sonu ikinci Lille’den deplasmanda puan alırsa şampiyonluğunu ilan edecek. Şu an Fransa’da zirvede fark 20. Bir sezon (16/17) hariç Fransa’da 2012-13 sezonundan beri şampiyon Paris Saint Germain oluyor. Kadro kalitesi ve mali gücüyle bu istikrarı da kolay kolay bozmayacak görünüyor.

Almanya’da Bayern Münih

Bundesliga’da ise 2012-13 sezonundan beri şampiyon Bayern Münih oluyor. Bu hafta en yakın rakibi Borussia Dortmund’u adeta ezip geçip tekrar liderliğe oturdular. Almanya’ya göre çok üst düzey bir kadroları ve dev bir bütçeleri var.

İspanya’da Barcelona

La Liga’da ise Barcelona son 10 yılda tam 7 kez şampiyon oldu. Bu sene de şampiyonluğun en büyük favorisi. 31. Haftada en yakın rakibi ile arasındaki fark 11. Artık onlar için de şampiyon diyebiliriz.

Premier Lig

Premier Lig’de heyecan diğer yerlere göre üst düzeyde. Manchester United’ın son şampiyonluğu olan 2012-13 sezonundan itibaren Manchester City iki, Chelsea iki, Leicester City de bir kez şampiyon oldu. Bu sene Liverpool ve Manchester City çekişiyor.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Augsburg'da Baum gitti, Schmid geldi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz