Futbol

Santiago Bernabeu'ya engel!

01 Ağustos 2014 Cuma 15:59 - Son Güncelleme 01 Ağustos 2014 Cuma 16:02

Santiago Bernabeu'yu genişletme projesi mahkeme tarafından durduruldu.

Real Madrid'in maçlarını oynadığı dünyanın en büyük statlarından Santiago Bernabeu'yu genişletme projesi, mahkeme tarafından geçici olarak durduruldu.

Madrid Adalet Yüksek Mahkemesi'ne projenin durdurulması adına başvuruda bulunan Ecologistas adlı çevre örgütü tarafından yapılan açıklamada, mahkemenin aldığı kararda, Real Madrid Kulübü'nün Madrid Belediyesi'nden kamusal yardım aldığı iddialarına ilişkin Avrupa Birliği Komisyonu tarafından yürütülen soruşturmanın Bernabeu Stadı'nın genişletilme projesini de kapsadığı ve bu nedenle soruşturma tamamlanana kadar projenin geçici olarak durdurulduğu ifade edildi.

Madrid Belediyesi ile Real Madrid Kulübü arasında 1991'de imzalanan anlaşmaya atıfta bulunan Ecologistas örgütü, İspanyol kulübünü söz konusu anlaşmanın koşullarını tam olarak yerine getirmemek ve stat genişletme projesi kapsamında yeşil alana alışveriş merkezi inşa etmeye çalışmakla suçluyor.

Santiago Bernabeu Stadı'nın genişletilmesi için 400 milyon avro harcanması planlanan projenin yıl sonuna doğru başlaması ve 2017'de tamamlanması öngörülüyordu.

Proje kapsamında, stadın üstünün kapatılması, stat içinin yüksek teknolojiyle donatılması, VIP salonları ve müzenin yenilenmesi, stat çevresine 200 yatak kapasiteli lüks bir otel, alışveriş merkezi ve 600 araç kapasiteli yeraltı otoparkı inşa edilmesi planlanıyordu.

Real Madrid'in, 10 gün içinde mahkemenin kararına itiraz hakkı bulunuyor.

Sıradaki Haber
Hiddink görevine başladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz