Futbol

Schwarzer milli takıma veda etti

06 Kasım 2013 Çarşamba 16:19 - Son Güncelleme 06 Kasım 2013 Çarşamba 16:23

Emektar file bekçisi, Avustralya Milli Takımını bıraktı.

İngiltere Premier Lig takımlarından Chelsea'nin Avustralyalı emektar kalecisi Mark Schwarzer, milli takıma veda ettiğini açıkladı.

Brezilya'da düzenlenecek 2014 Dünya Kupası'yla kariyerini taçlandırması beklenen Schwarzer, kupada milli takımda yer almayacak. Schwarzer'in vedası, Avustralya Milli Takımı'nın 19 Kasım'da Kosta Rika'ya karşı yapacağı hazırlık maçı öncesine denk geldi.

Avustralya'nın yeni teknik direktörü Angle Postecoglou, Schwarzer'in veda kararıyla ilgili, "Mark, ekibe dahil edilmişti ama kendisi emekli olmak istediğini açıklamaya karar verdi. Kararına son derece saygılıyım. Tüm zamanların en iyisi olduğu konusunda şüphe yoktur. Bazen zor şartlarda bile milli takıma her zaman hizmete hazır bir oyuncumuzdur" dedi.

Uzun süre Schwarzer'le milli takımda beraber oynayan Tim Cahill de Schwarzer için "O, bu zaman kadar birlikte oynadığım en büyük futbol elçilerinden biridir" diye konuştu.

41 yaşındaki Schwarzer, Avustralya formasını 109 kez giydi. Schwarzer, Uruguay'a karşı penaltılara kalan maçtaki kurtarışlarıyla Avustralya'nın, Almanya'da düzenlenen 2006 Dünya Kupası finallerine katılmasında büyük paya sahipti.

Avustralya 1 ay önce Fransa'ya karşı oynadığı hazırlık maçında 6-0 mağlup olmuştu. Bu maçta Avustralya'nın kalesinde Borussia Dortmundlu Mittchell Langmark görev almıştı.

Schwarzer'in vedasıyla Avustralya'nın kalesini Langmark'a emanet edileceği düşünülüyor. Belçika asıllı kaleci Mat Ryan'ın da Langmark'ın yedeği olması bekleniyor.

Sıradaki Haber
Ünlü kalecinin 4 parmağı koptu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz