Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Şimdi neredeler: Tshabalala

08 Mart 2022 Salı 11:17

2010 Dünya Kupası'nın açılış golünü kaydederek futbol tarihinin unutulmazları arasına giren ve bir dönem ülkemizde Erzurumspor'da oynayan 37 yaşındaki Güney Afrikalı eski milli kanat oyuncusu Siphiwe Tshabalala şu anda nerede, ne yapıyor?

2003 yılında profesyonel kariyerine ülkesinde Alexandra United forması altında başlayan Siphiwe Tshabalala, Güney Afrika'da FS Stars ve Kaizer Chiefs'te de oynadı. Tshabalala, ülkesinin ev sahipliğinde düzenlenen 2010 Dünya Kupası'nın açılış maçında Meksika'ya attığı jeneriklik golle hafızalara kazındı.

Yaklaşık 11 yıl Kaizer Chiefs forması giydikten sonra ülkesi dışına ilk ve tek transferini Türkiye'ye yapan Tshabalala, 2018'de BB Erzurumspor'a imza attı. 1 yıllık Türkiye macerasının ardından ülkemizden ayrılan ve Güney Afrika'ya geri dönen oyuncu 2021'de AmaZulu FC forması giydiği sırada futbolu bıraktı.

37 yaşındaki Güney Afrikalı eski milli futbolcu şu anda kendi ismini taşıyan ve gençlerin hayatlarını sporla değiştirmeyi amaçlayan Siphiwe Tshabalala Vakfı'nın başkanlığını üstleniyor.

Etiketler: Dünya KupasıErzurumsporGüney Afrikane yapıyorşimdi neredelerşu anda neredeTshabalala