Futbol

Şimdiden değeri 120 milyon Avro!

06 Mart 2017 Pazartesi 10:56 - Son Güncelleme 06 Mart 2017 Pazartesi 11:48

İtalyan futbolunun bugünlerde tek konuştuğu konu Torino'lu bir futbolcu... Serie A'nın gol kralı Andrea Belotti'nin ünü yavaş yavaş tüm kıtaya yayılıyor. Genç yıldızı kadrosuna katmak isteyen kulüp 120 milyon Avroyu gözden çıkarmak zorunda...

Son yıllarda inişe geçen İtalyan futbolu, yeni yıldızlarıyla ayağa kalkmak istiyor. Bu isimlerden biri de Andrea Belotti... Belotti, şu sıralar Serie A'yı takip edenleri heyecanlandıran en önemli isim konumunda bulunuyor.

Öyle ki, sezon başında İtalyan futbolundaki transfer dengelerini alt üst eden Gonzalo Higuain'i bile geride bıraktı. 

Albinoleffe ve Palermo'nun ardından Torino yolunu tutan Belotti, o günler için büyük bir soru işaretiydi. Ancak hakkındaki şüpheler karşılıksız çıktı. Kendisi için ödenen 10 milyon Avronun haklılığını daha ilk yılındaki performansıyla gösteren genç yıldız, bu sezon ise bambaşka bir boyuta geçti.

Ligde çıktığı 24 maçta 22 gole imza atan 'Gallo' lakaplı oyuncu son 2 maçta rakip filelere 5 kez havalandırdı.

Azzurilerin tüm alt yaş kategorilerinde oynadıktan sonra 2016 yılında A takıma da seçilen Belotti, Dünya Kupası elemelerinde şimdiden 3 gole imza attı.

Belotti'nin ünü çizmenin dışına da yayılınca, kulübü Torino onun için yeni bir sözleşme hazırladı. Buna göre Andrea Belotti'yi kadrosuna katmak isteyen kulüp 120 milyon Avroyu gözden çıkarmak zorunda.

Üstelik bu ücret sadece yurt dışındaki kulüpler için geçerli. Yani aynı şehrin zengin kardeşi Juventus bu parayı ödese bile genç yıldızı kadrosuna katamıyor.

Belotti'nin uzun süre Çizme'de kalmayacağı kesin... Hayranlarının en çok merak ettiği, hangi büyük kulübün onu kadrosuna katacağı... Bu konu için şimdiden bahisler açılmaya başlandı bile...
 

Sıradaki Haber
Marco Reus'tan kötü haber!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz