Futbol

Simeone, Arda'ya övgüler yağdırdı

20 Eylül 2013 Cuma 16:11 - Son Güncelleme 20 Eylül 2013 Cuma 16:19

İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Atletico Madrid'in teknik direktörü Diego Simeone, sözleşmesini 30 Haziran 2017 tarihine kadar uzatan Arda Turan için, ''Çok büyük ve takım için çok değerli bir futbolcu'' dedi.

Simeone, takımın bugünkü antrenmanı sonrasında düzenlenen basın toplantısında, takımda birçok futbolcunun arka arkaya sözleşme yenilemesinin, futbolcular ve kulüp arasındaki güveni gösterdiğini, milli futbolcu Arda Turan'ın da bu isimlerden biri olduğunu dile getirdi.

La Liga'nın geride kalan 4. hafta sonunda Barcelona ile 12'şer puanla lider durumda olmalarını da değerlendiren Simeone, "Biz büyümeye devam eden bir takımız. Futbolcular geldikleri noktanın yeterli olmadığını bilip daha fazlasını istiyorlar. Takımda, kendine güven, istikrar ve bütünlük artıyor ama bunlar şimdilik iyi niyetli sözlerden öteye gitmiyor. Çünkü La Liga bize öğretti ki her takım her takıma karşı kazanabilir. Maçı koparma, rakibi çözme aşamasında halen sorunlarımız var ve kendimizi daha da iyileştirmeliyiz" ifadelerini kullandı.

La Liga'nın iki büyük takımı Barcelona ve Real Madrid'in, bu sezonki performansının kendisini "fazla heyecanlandırmadığını" kaydeden Simeone, "lig daha çok uzun" diyerek, şampiyonluk planları için erken olduğunu belirtti. Arjantinli teknik adam ayrıca La Liga'da dikkat edilmesi gereken takımın, "Athletic Bilbao" olduğunu savunarak, ''Şu ana kadar çok fazla dikkat çekmediler ancak sadece Bernabeu'da kaybettiler. Bence çok iyi bir sezon geçirecekler ve sezon sonuna kadar üst sıralar için mücadele edecekler" şeklinde konuştu.

Madrid Teknik Direktörler Teknik Komitesi tarafından La Liga'nın geçtiğimiz sezonki en iyi teknik direktörü seçilen Simeone, bununla ilgili de şunları kaydetti:

"Bir teknik direktörün kişisel başarıları sonuçta futbolcularına bağlıdır. Birçok teknik direktörün aklında çok iyi fikirleri vardır ama hepimiz futbolcuların etrafında olan kişileriz. Futbolcuların kalitesi, sahadaki istekleri, teknik direktörün ödülüdür."

Günü çift antrenman yaparak geçirecek Atletico Madrid, ligin 5. haftasında, 21 Eylül cumartesi TSİ 23.00'da Real Valladolid'e konuk olacak.

Bu arada kulüp, Zenit maçında sakatlanan ve ameliyat geçiren Adrian'ın, en az 3 hafta sahalardan uzak kalacağı açıkladı.

Sıradaki Haber
İspanya'da yıldızlara şok
Yükleniyor lütfen bekleyiniz