Futbol

Simeone'den Arda açıklaması

12 Eylül 2014 Cuma 21:01 - Son Güncelleme 12 Eylül 2014 Cuma 21:04

Simeone, Arda Turan'ı Şampiyonlar Ligi maçına düşünüyor.

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 3. haftasında yarın Real Madrid ile Atletico Madrid arasında oynanacak Madrid derbisinde Arda Turan'ın ilk 11'de forma giymesi beklenmiyor.

Maç öncesi son antrenmanını yapan Atletico Madrid'de basın toplantısına çıkan Teknik Direktör Diego Simeone, sakatlığından dolayı henüz lig maçında oynayamayan Arda Turan'ın, Türkiye Milli Takımı'nda forma giymesinin kendileri için "olumlu" olduğunu söyledi. "Arda, hücum koordinasyonunda bize çok fazla denge sağlıyor ve takımın oyun kurmasına yardımcı oluyor" diyen Simeone, Arda'nın yarın olmazsa salı günü deplasmanda Olymipakos'a karşı oynanacak Şampiyonlar Ligi maçında takıma yardım edeceğini ifade etti.

Arjantinli teknik adam, Süper Kupa maçında kazandıkları Real Madrid'e karşı son dönemlerde sert oynadıkları yönündeki eleştirilere de cevap vererek, "Doğal bir şey olarak görüyorum. Tartışılıp, polemik yapılabilir ama sonuçta bu futbol. Saha içinde her zaman futbolcuların birbirleriyle teması vardır. Sert değiliz ama baskılı ve takım çalışmasıy oynadığımız kesin. Geçen yıl, bizim silahlarımız bunlar oldu. Yarınki maçta da dengeyi sağlamak için silahlarımızı kullanmamıza ihtiyacımız var" dedi.

Rakiplerini hiçbir zaman geçmiş maçlara göre değil, karakterlerine ve hiyerarşilerine göre değerlendirdiklerini kaydeden Simeone, "Real Madrid çok büyük bir teknik direktöre ve futbolculara sahip. Real Madrid şu anda benim en çok hoşuma giden futbolcu Casillas" şeklinde konuştu. Simeone, La Liga'nın son şampiyonu olmalarına rağmen ligde 38 maç boyunca Real Madrid ve Barcelona'nın düzeyinde olmanın zor olduğunu vurguladı.

Ancelotti: "Futbol, kız oyunu değil, erkekler için"

Real Madrid Teknik Direktörü Carlo Ancelotti de basın toplantısında bir gazetecinin yönelttiği, Atletico Madrid'in sert oynadığıyla ilgili bir yoruma, "Her takımın kendi stili var ve bizim için en iyisi kendi oyun stilimizi sahaya koymaktır. Herkes sahip olduğu oyunculara göre oyun karakterini belirliyor. Bu futbol. Maçı, bizim istediğimiz gibi oynayacağız. Atletico'nun tamamen kendine özgü stili var ve çok baskılı ama futbol böyle. Kız oyunu değil, erkekler için. İki farklı oyun sitemi var, bakalım kim kazanacak" şeklinde cevap verdi.

Ancelotti, ayrıca Portekizli yıldız futbolcusu Cristiano Ronaldo'nun kronikleşmiş sakatlığı olmadığını ve şu anda fizik olarak en iyi düzeyde bulunduğunu ifade etti.

Sıradaki Haber
Barcelona'ya çifte müjde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz