Futbol

Son 9 yılın en kötüsü Pirlo

18 Ocak 2021 Pazartesi 14:06 - Son Güncelleme 18 Ocak 2021 Pazartesi 14:49  |  Kaynak : TRT SPOR

İtalya Ligi'nde (Serie A) son olarak Inter'e mağlup olan Juventus'un teknik direktörü Andrea Pirlo, geride kalan 18 hafta itibariyle siyah-beyazlı ekibin son 9 yılda en düşük puan ortalamasına sahip teknik direktörü oldu.

Serie A'da bu sezon beklentilerin çok uzağında kalan Juventus, son olarak Inter'e 2-0 mağlup oldu ve bu karşılaşmada oynadığı kötü futbolla taraftarlarınca yoğun eleştirilere maruz kaldı. Siyah-beyazlı ekip, 9 yıllık şampiyonluk serisinin ilk döneminden bu yana en vasat grafiğini çiziyor.

Son 9 yılın en kötüsü Pirlo

Juventus teknik direktörü Pirlo, 2012 yılından bu yana, siyah-beyazlı kulübün en düşük puan ortalamalarına sahip teknik direktörü oldu. Geride kalan haftalarda maç başına 2,13 puan toplayan efsane, bu alanda Maurizio Sarri, Massimiliano Allegri, Antonio Conte ve geçici olarak takımın başında bulunmuş Massimo Carrera'nın arkasında kaldı.

Son olarak, Antonio Conte'nin hak mahrumiyeti cezası sebebiyle futboldan uzak kaldığı dönemde takımın başında bulunan Angelo Alessio, 9 maçta 1,89 puan ortalaması yakalamıştı. Pirlo, Alessio'dan bu yana elde edilmiş en kötü derecenin altına imza attı.

Şampiyonluk hedefinden uzaklaştı

2012 yılında başlayan dominasyonunu 9 yıldır sürdüren Juventus, bu sezon gösterdiği performansla şampiyonluk yarışının dışında kalmış gözüküyor. Milan, Inter, Napoli ve Roma'nın arkasında kalan ekip, tek mağlubiyetini tattırdığı lider Milan'dan 7 puan fark yedi. Hafta sonunda evinde Bologna'yı ağırlayacak olan Juventus, bu maçı kazanarak yeri bir seri yakalamayı hedefliyor.

Sıradaki Haber
İspanya Süper Kupası Athletic Bilbao'nun
Yükleniyor lütfen bekleyiniz