Futbol

Sosyal medyayı salladı

23 Eylül 2015 Çarşamba 16:28 - Son Güncelleme 23 Eylül 2015 Çarşamba 16:37

Lewandowski'nin 9 dakikada 5 gol atması sosyal medyada büyük yankı uyandırdı.

Almanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) ekiplerinden Bayern Münih'in yıldız oyuncusu Robert Lewandowski'nin, takımının 1-0 geride olduğu Wolfsburg maçında sonradan oyuna girerek 9 dakikada 5 gol atması sosyal medyada geniş yer buldu.

Allianz Arena'da dün akşam oynanan karşılaşmada Polonyalı golcünün sergilediği tarihi performans, sosyal medyada günün en çok konuşulan konuları arasına girdi.

Maçın ardından başta Twitter olmak üzere, Instagram ve Facebook gibi sosyal medya platformlarında birçok paylaşım yapıldı. Bu paylaşımlar ise on binlerce beğeni ve yorum aldı.

- Twitter

Mikroblog sitesi Twitter'da Polonyalı golcü adına açılan "Lewandowski" konu başlığı hakkında dünya çapında 250 binden fazla tweet atıldığı görüldü. Türkiye'deki Twitter kullanıcıları ise başlık hakkında 40 binden fazla twit atarken, 25 binin üzerinde retweet yaptı.

Öte yandan Wolfsburg Kulübü ise Twitter hesabından, "Yine Lewandowski, neler oluyor?" şeklinde bir mesaj yayımladı. Bu tweet kullanıcıların dikkatinden kaçmayarak 3 bine yakın retweet edildi.

- Facebook

Robert Lewandowski, maçın ardından Facebook hesabında kendisine ait sağ eliyle "beş" işareti yaptığı bir fotoğraf paylaştı. Fotoğraf, kullanıcılardan 500 binden fazla beğeni alırken 10 binden fazla kişi de fotoğrafı kendi hesabında tekrar paylaştı. Fotoğrafa ayrıca 10 bine yakın yorum yapıldı.

Ayrıca Bayern Münih'in resmi Facebook hesabından yıldız oyuncunun gol sevinçlerinin yer aldığı bir fotoğraf albümü paylaşıldı. Bu gönderinin ise kullanıcılardan 300 bine yakın beğeni topladığı görüldü.

- Instagram

Lewandowski kendisine ait Instagram hesabında da Facebook paylaşımının aynısını yayımladı. Bu gönderi kullanıcılardan 200 bine yakın beğeni alırken, 6 binden fazla yorum yapıldı.

Bayern Münih takımının resmi Instagram hesabında ise Polonyalı oyuncunun attığı gollerinin dakikalarının ve maç sonucunun yazılı olduğu bir fotoğraf paylaşıldı. Paylaşım 120 binden fazla beğeni alırken 2 binden fazla yorum yapıldığı belirlendi.

- Capsler

Son zamanlarda fotoğraf altına farklı yorumlar yapma uygulaması olan "capsler" de sosyal medyada fazlasıyla kullanıldı.

Yapılan bazı capslerde Polonyalı golcünün üstün performans göstermesine değinilerek "sevdiğim kız maçımı izlemeye gelince ben", "resime 10 dakika bakınca 5 gol atıyorsunuz" yazması ilgiyle karşılandı.

Sıradaki Haber
Rekorları altüst etti!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz