Futbol

Spartaklı taraftarlardan olay bayrak!

31 Ekim 2013 Perşembe 19:21 - Son Güncelleme 31 Ekim 2013 Perşembe 19:26

Spartaklı taraftarlar gamalı haç bayrağı açtı, Rus futbolu endişeli...

Spartak Moskova maçında taraftarların kavgası ve tribünde açılan Nazi sembolü olan gamalı haç bayrağı, Rus futboluna gölde düşürdü. Daha önceki karşılaşmalarda da siyahi oyuncular taraftarların ırkçı söylemlerine maruz kalmıştı.

Dün oynanan Rusya Kupası eleme maçlarında Şinnik - Spartak Moskova karşılaşmasında taraftarlar tribünde ırkçıların kullandığı ve aynı zamanda Nazi sembolü olan gamalı haç bayrağını açtı.

Olaylar karşılaşmanın 53. dakikasında Spartak Moskovalı bir taraftarın sahaya girmesiyle başladı. Polisler sahaya giren taraftarı yakalamaya çalışırken rakip taraftarlar arasında kavga çıktı. Daha sonra kavgayı yatıştırmak istenen polislerin üzerine meşale, kırık sandalye ve yabancı maddeler atıldı. Polisler ise tazyikli su ile karşılık vermek zorunda kaldı.

Olayların yaşandığı esnasında Spartak Moskovalı taraftarlar gamalı haç bayrağını açtı. Tribünde yaşanan bu olaylar 2018 Dünya Kupası'na evsahipliği yapacak olan Rusya'yı FİFA ve UEFA karşısında zor durumda bıraktı.

Şinnik –- Spartak Moskova maçına, 53. dakikada durduktan sonra yarım saat gecikmenin ardından tekrar devam edildi. Karşılaşmayı 1-0 kazanan Spartak Moskova bir sonraki tura yükseldi.

IRKÇILIK YÜZÜNDEN CKSA MOSKOVA CEZA ALDI
UEFA, CSKA Moskova – Manchester City maçında taraftarların ırkçı söylemleri yüzünden Rusya temsilcisinin tribünlerini kısmen kapama yasağı getirdi. Buna göre, bir sonraki maçta Arena Himki'nin D tribünü CSKA'lı taraftarlara kapalı olacak.

Geçen hafta oynanan maçta CSKA Moskova taraftarlar Manchester City'nin siyahi futbolcusu Yaya Toure'ye ırkçe söylemlerde bulunmuştu. Olayı protesto eden Toure siyahi oyuncular olarak gerekirse Rusya'da yapılacak 2018 Dünya Kupası gelmeyeceklerini dile getirmişti.

Olayla ilgili inceleme başlatılırken Rusya Futbol Birliği (RFS) tarafından çıkacak kararlar beklenirken FİFA ve UEFA'dan gelecek açıklamalar ise merak konusu.
(CİHAN)

Sıradaki Haber
Bender sözleşme uzattı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz