Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

Sporting Lizbon'dan bir ayrılık daha

13 Haziran 2018 Çarşamba 09:54

Sporting Lizbon'da ayrılık rüzgarları esmeye devam ediyor. Ligin son 2 haftasında kaybettiği puanlarla Şampiyonlar Ligi'ne katılamayan ve taraftarlarının saldırısına maruz kalan Portekiz ekibinde ayrılıkların ardı arkası kesilmiyor.

Teknik direktör Jorge Jesus'un ardından futbolculardan William Carvalho, Gelson Martins ve Bruno Fernandes de takımla yollarını ayırdı.Portekiz ekibine son veda eden isimse Bas Dost oldu.

Portekiz Ligi'nin son 2 haftasında kaybettiği puanlarla Şampiyonlar Ligi biletini ezeli rakibi Benfica'ya kaptıran Lizbon'a, taraftarlar tepkilerini beklenmedik bir şekilde göstermişti.

Tesislerde futbolculara ve teknik heyete saldıran bir grup, başta Bas Dost olmak üzere birçok ismi yaralamıştı.

Yaşanan bu gelişmelerin yansıması Portekiz kulübüne ağır oldu. Sportin Lizbon'da sezonun sona ermesi ile birlikte tam anlamıyla ayrılık rüzgarları esiyor.

Teknik direktör Jorge Jesus kulüpten ayrılarak, Suudi Arabistan ekiplerinden Al-Hilal'in yolunu tutmuştu.

Saldırılarda kafasından ciddi bir şekilde yaralanan ve gelişmeleri tam bir dram olarak nitelendiren Bast Dost da 2020 yılına kadar olan sözleşmesini feshetti.

Wolfsburg'dan 2 yıl önce 12 milyon avro karşılığında kadroya katılan Bas Dost, yeşil beyazlı ekipte oynadığı 90 maçta 70 gol atma başarısı gösterdi.

Etiketler: Bas DostGelson Martins ve Bruno FernandesSporting LizbonWilliam Carvalho