Futbol

"Tiki-taka'yı oynamak kolay değil"

23 Şubat 2016 Salı 12:50 - Son Güncelleme 23 Şubat 2016 Salı 10:51

Arda: "Hala başarıya açız. Hedefimiz geçen yılın başarılarını tekrarlamak"

İspanya'da Barcelona forması giyen milli futbolcu Arda Turan, takımının uyguladığı "tiki-taka" oyun tarzını sahaya yansıtmanın kolay olmadığını söyledi.

Arda Turan, beIN Sports'a verdiği röportajda, takımının oyun stili ve hedefleri hakkında değerlendirmede bulundu.

Barcelona'nın "tiki-taka" olarak adlandırılan pasa dayalı oyun planına alışmak için elinden geleni yaptığını belirten milli futbolcu, "Tiki-taka'yı oynamak kolay değil. Dışarıdan satranç gibi kolay bir oyuna benziyor ama uygulaması hiç de kolay olmayan bir sistem. Sahada herkesin pozisyonu, görevleri var ve herkes bu görevleri yerine getirmeye çalışıyor" ifadelerini kullandı.

Kulübün cezası nedeniyle takımdan uzak kaldığı sürenin alışma süreci açısından kendisini etkilediğini vurgulayan Arda, "Nerede ya da kaç dakika oynadığım önemli değil. Harika bir takıma sahibiz. Takım lideri olmak gibi bir niyetim yok, sadece bu ekibin bir parçası olmaya çalışıyorum. Takımdaki rolüm Messi, Suarez ve Neymar'a yardımcı olmak. Sahada bana verilen görevi yapıyorum ve zevk alıyorum. Gerektiği takdirde sorumluluk almaktan da kaçınmam, kimsenin şüphesi olmasın" şeklinde konuştu.

- "Hala başarıya açız"

Teknik direktör Luis Enrique yönetiminde lig, Kral Kupası, Şampiyonlar Ligi, UEFA Süper Kupa ve FIFA Kulüpler Dünya Kupası'nı kazanan Barcelona'da futbolcuların hala başarıya aç olduğunun altını çizen Arda Turan, bu başarıları tekrarlamak istediklerini ifade etti.

Her kulvarda sonuna kadar gitmeyi amaçladıklarını aktaran 29 yaşındaki futbolcu, "Hala başarıya açız. Hedefimiz geçen yılın başarılarını tekrarlamak. Her kupayı kazanmak istiyoruz. Daha önce hiç kimse UEFA Şampiyonlar Ligi başta olmak üzere tüm kupaları üst üste kazanamadı. Şampiyonlar Ligi'ni kazanmak benim de en büyük hayalim çünkü bu kupayı Atletico Madrid'de sadece yarım dakikayla kaçırmıştık" değerlendirmesinde bulundu.

Messi, Neymar ve Suarez'in en iyi hücum üçlüsü olduğunu savunan Arda, "Iniesta, Mascherano, Pique, Alves, Alba, Busquets, Rakitic, Sandro, Roberto ve Adriano, hepsi de önemli oyuncular. Birçok ödül kazanmalarına, birçok listeye girmelerine rağmen hiçbir oyuncu onlar kadar kupa kazanamadı. Andres Iniesta ve Sergio Busquets gibi özel oyuncuların bireysel ödül kazanmalarına gerek yok" diye konuştu.

Sıradaki Haber
İspanya Kral Kupası finali Madrid'de
Yükleniyor lütfen bekleyiniz