Futbol

Tottenham Sherwood ile çıkışta

26 Ocak 2014 Pazar 12:37 - Son Güncelleme 26 Ocak 2014 Pazar 12:40

Tottenham Hotspur, Andre Villas-Boas'ın ayrılmasının ardından yükselişe geçti.

Premier Lig'in 17. haftasından itibaren takımın başına geçen Tim Sherwood, Tottenham Hotspur ile ligde 6 haftadır yenilgi yüzü görmedi.

Ligde ilk 16 hafta sonunda 8 galibiyet, 3 beraberlik, 5 mağlubiyet alan Tottenham Hotspur, topladığı 27 puanla 7. sırada yer alıyordu. Sherwood'un gelmesiyle ivme yakalayan Londra ekibi, ligde 6 maçta 5 galibiyet, 1 beraberlik elde etti. Galibiyet sayısını 13'e çıkararak puanını 43'e yükselten Tottenham, sıralamada aynı puanla 4'üncülükte bulunan Liverpool'un arkasında 5'inciliğe yerleşti.

- Sherwood ile yola devam edildi

Geçen sezon Tottenham'ın başına geçen Andre Villas-Boas, kulübüyle ikinci yılını tamamlayamadan koltuğundan oldu.

Portekizli genç teknik adam, ligin 16. haftasında Liverpool'a 5-0 kaybettikleri karşılaşmadan sonra görevinden ayrıldı.

Villas-Boas'ın ayrılmasının ardından teknik direktör arayışına başlayan Tottenham, geçici antrenörlük görevine yardımcı antrenör Tim Sherwood'u getirdi. Tottenham, Sherwood yönetiminde ilk maçına İngiltere Lig Kupası'nda çıktı. İngiliz teknik adamın takımın başındaki ilk deneyimi mağlubiyetle sonuçlandı. Tottenham sahasında West Ham United'a 2-1 yenilerek kupaya çeyrek finalde veda etti.

Tim Sherwood'un takımıyla Premier Lig'deki ilk deneyimi Southampton maçıydı. Rakibini deplasmanda 3-2 mağlup eden Tottenham'da Sherwood ile yola devam kararı alındı ve 44 yaşındaki teknik direktör ile 1,5 yıllık anlaşma imzalandı.

Bir sonraki hafta düşme hattında bulunan West Bromwich'e karşı alınan 1-1'lik beraberliğin ardından yapılan kan değişiminin fayda gösterip göstermeyeceği tekrar tartışılmaya başlandı. Ardından Stoke City önünde alınan 3 gollü galibiyet, Sherwood'a biraz daha kredi sağladı.

Her maçın ardından üzerindeki baskıyla başarılı olup olamayacağı sorgulanan Sherwood, Manchester United deplasmanında alınan 2-1'lik galibiyetle rahat bir nefes aldı.

FA Cup 3. tur maçında, Arsenal'a 2-0 yenilerek elenen Tottenham ligdeki serisini Crystal Palace maçıyla sürdürdü.

Sahasında Crystal Palace'ı 2-0, son olarak da 22. haftada deplasmanda Swansea City'yi 3-1 mağlup eden Tottenham, ligde üst üste 4. galibiyetine imza attı.

Tottenham, Premier Lig'in 23. haftasında, 29 Ocak Çarşamba günü ligin en fazla gol bulan takımı Manchester City ile karşılaşacak.

Sherwood'un ilk teknik direktörlük deneyimi
Futbolculuk kariyerine 1987'de Watford'da başlayan Tim Sherwood, bir süre Norwich City'de top koşturduktan sonra en iyi yıllarını yaşayacağı Blackburn Rovers'ta 1994-1995 sezonunda şampiyonluk yaşadı.

Dört sene Tottenham'da forma giyen İngiliz futbol adamı, bir sezonluk Portsmouth macerasının ardından kariyerini 2005 yılında Coventry City'de noktaladı.

Sherwood, 2008 yılında Harry Redknapp'ın yönetimindeki teknik kadroda antrenörlük göreviyle Tottenham Kulübü'ne ilk adımını attı. 44 yaşındaki çalıştırıcı, Andre Villas-Boas'ın görevi bırakmasının ardından Tottenham'da bu sezon ilk teknik direktörlük deneyimini yaşıyor.

Adebayor'un dönüşü Tottenham'a yaradı
Tottenham'ın Togolu golcüsü Emmanuel Adebayor, İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) ekiplerinden Valencia'dan transfer edilen Roberto Soldado'nun gelişiyle bu sezon fazla forma şansı bulamadı.

Ancak, Tim Sherwood'un takımın başına geçmesiyle tekrar ilk 11'e dönen Adebayor, Tottenham'ın ligdeki yükselişinin önemli etkenlerinden biri oldu. 29 yaşındaki futbolcu, ligde oynadığı 6 maçta 5 gol ve 2 asistlik başarılı bir performans sergiledi.

Sıradaki Haber
(ÖZET) Juventus'ta seri sonu
Yükleniyor lütfen bekleyiniz