Futbol

Totti ile De Rossi arasında Cengiz Ünder diyaloğu

29 Eylül 2018 Cumartesi 10:17 - Son Güncelleme 29 Eylül 2018 Cumartesi 10:26

Kariyerini 40 yaşında noktalayan ve 42'nci yaş gününde bir otobiyografi kitabını piyasaya süren AS Roma'nın efsanevi kaptanı Francesco Totti ile ondan bayrağı devralan Daniele De Rossi arasında gülüşmelere neden olan, Cengiz Ünder üzerine bir diyalog yaşandı.

Ünlü spor gazetecisi Paolo Condo'nun hazırladığı kitabın tanıtımı, Roma'daki tarihi Kolezyum Amfitiyatrosu'nda yapıldı.

Totti ile yolları kesişmiş olan futbol dünyasından birçok ismin katıldığı etkinlikte, şimdi sarı-kırmızılı kulüpte yönetici olan Totti'ye, "Ayrılırken soyunma odasında neyini bıraktın?" sorusu yöneltildi.

Totti'nin, "Her şeyi aldım, çoraplarımı bile. Orada bir şey bırakmadım," diyerek katılımcıları güldürmesi üzerine gazeteci Condo, "Bu kitabı hazırlarken Roma'nın soyunma odasına da gittim. Totti'nin oradaki koltuğunu kim almış, biliyor musunuz? Zavallı Cengiz Ünder! İtalyanca konuşamıyor ve bunun sorumluluğunun da farkında değil," dedi.

Totti'nin de buna karşılık, "Ama onun fotoğrafını kaldırdığınızda altında benimki duruyor hâlâ," demesi de gülüşmelere neden oldu.

Bunun üzerine De Rossi'nin, "Cengiz hazır ha, hazır ona göre" diyerek onun Totti'nin yerini alabileceğini ima etmesi dikkat çekti.

Totti: Hayatımda hiç kitap okumadım

Condo'nun kaleme aldığı, 25 yıllık kariyerinin tamamını Roma'da geçiren Totti'nin "Un Capitano (Bir Kaptan)" adlı otobiyografi kitabı 20 ülkede piyasaya çıktı.

Kolezyum'da 300 kişinin katıldığı etkinlikte konuşan Totti, "Hayatımda hiç kitap okumadım. Bu ilk oldu" diye espri yaptı.

Kitapta pek çok ilgi çekici nokta bulunuyor. Takımına ve şehrine sadakati dillere destan olan Totti'nin bunu, "Bir gecede 6 kızla beraber dışarıya çıktığım da oldu, hepsini birbiriyle aldattım ama Roma'yı asla aldatmadım" diye anlatması dikkat çekici.

Totti'nin geleceğini duyan mahkum bir hafta cezasını uzattırdı

Kitabın bir diğer dikkat çekici kısmı ise şöyle; 2006'da İtalya'nın Dünya Kupası'nı kazanması üzerine Totti, Roma'daki Rebibbia Hapishanesi'ne bir ziyaret gerçekleştireceğini açıklar.

Bu duyuru, hapishanede büyük bir heyecan ve sevinç yaratır. Ancak bir mahkum buna çok üzülür, çünkü ünlü futbolcunun ziyaretinden bir hafta önce cezası bitecek ve tahliye edilecektir.

Cezaevi yönetimine bir dilekçe yazan bu kişi, mahkumiyetinin bir hafta daha uzatılmasını talep eder, Totti ile fotoğraf çektirebilmek için ve "Beni serbest bırakırsanız çılgınca bir şey yapıp cezaevine geri dönerim" diye tehdit ederek, amacına ulaşır.

Bu arada, hayır kuruluşlarına yaptığı bağışlarla da tanınan Totti, kitabın gelirinin bir kısmının Katolik Kilisesi'ne bağlı Çocuk İsa (Bambin Gesu) Hastanesi'ne verileceğini duyurdu.

Sıradaki Haber
Cengiz Ünder'e büyük gurur
Yükleniyor lütfen bekleyiniz