Futbol

Türk takımına 11 milyon dolarlık tesis!

15 Şubat 2014 Cumartesi 14:44 - Son Güncelleme 15 Şubat 2014 Cumartesi 14:56

Hume Belediyesi, Anadoluspor Kulübü için 11 milyon dolarlık tesis yaptırdı.

Avustralya’nın Victoria eyaletindeki Hume Belediyesi, Premier Lig’de mücadele eden ve Türkler tarafından Anadoluspor olarak adlandırılan Hume City Futbol Kulübü için 11 milyon dolarlık tesis yaptırdı.

Hume Belediyesi, Boradmedows semtindeki John İlhan Park’ta inşa edilen, toplam 5 sahadan oluşacak spor kompleksinin ana futbol sahası, suni çim sahası, tribünleri ve sosyal tesislerini tamamlayarak Anadoluspor’un hizmetine sundu. 

Tribünleri, Anadoluspor’un forma renkleri kırmızı-beyaza boyandığı tesislerde maçların izlenebileceği kafeterya, VIP kapalı maç izleme odaları, tedavi ve hakem odaları da bulunuyor. Anadoluspor çok amaçlı spor sahasının ve çevre düzenlemesinin devam ettiği tesislerde çalışmalara başladı.

Hume Belediyesi'nin Türk başkan yardımcısı Adem Atmaca, yaptığı açıklamada, iyi bir takım olan Anadoluspor'un iyi tesislere sahip olmayı hak ettiğini söyledi.

Projenin 11 milyon dolar bütçesi olduğunu ifade eden Atmaca, Avustralya’da Türklerin en yoğun yaşadığı Broadmeadows’a yapılan sahanın bölgenin prestijini artırdığını dile getirerek, "Broadmedows genelde altyapısı iyi olmayan bir bölgeydi ama biz öyle bir tesis yaptık ki artık diğer belediyeler gelip bu tesisi örnek alıp kendi bölgelerinde aynı tesisten yapmak istiyorlar. Victoria bölgesinde ikinci en iyi saha. Birinci saha AAIM stadyumu büyük takımların A-Lig’in oynandığı saha, ondan sonraki bizim buradaki Anadoluspor tesisleri en iyi tesis ve en iyi saha olarak seçildi’’ diye konuştu.

Anadoluspor Yönetim Kurulu Başkanı Zorlu Kaya da başarılı olmak için sistemli ve disiplinli çalışmanın şart olduğunu belirtti. Sporda başarılı olmanın şartlarından birinin de tesisleşme olduğunu hatırlatan Kaya, "Bu tesislere kavuşmak bizim için çok büyük bir başarı oldu. Daha doğrusu Türk toplumu için çok büyük bir başarı oldu. Bu tesisleri 5 yıl bekledik. 5 yıl evsiz, yurtsuz çalışmalarımızı sürdürdük ve Allah’a çok şükür şimdi kavuştuk tesislerimize hepimiz mutluyuz" ifadelerini kullandı.

Kaya, katkılarından dolayı Hume Belediye Başkan Yardımcısı Adem Atmaca’ya teşekkür etti.

A Milli Takıma oyuncu yetiştireceğiz

Anadoluspor Yönetim Kurulu üyesi ve İdari Menajeri Ezel Hikmet de Anadoluspor’un bölgeye önemli katkılarda bulunduğunu belirterek hedeflerinin Avustralya futbol liglerinde birinci lige çıkmak olduğunu kaydetti. Hikmet, "Elit futbolcuları Anadoluspor’da toplayacağız. Bu oyuncuları önümüzdeki yıllarda A-Lig’e, gerek Türk Milli Takımı’na gerekse Avustralya Milli Takımına yetiştirmekle görevliyiz" dedi.

Kulübün yeni tesislerinin çok beğenildiğini anlatan Hikmet, "Artık anneler babalar da buraya gelmek istiyor. Tesislerde çocukları idman yaparken onlar tesislerde oturup zaman geçiriyorlar" ifadelerini kullandı.

AA

Sıradaki Haber
ÖZET | Balotelli'den nefis gol!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz