Futbol

Türk yıldız Arda'nın yanına mı gidiyor?

08 Nisan 2014 Salı 08:28 - Son Güncelleme 08 Nisan 2014 Salı 10:41

Hamburg'un Türk yıldızı Hakan Çalhanoğlu’nun talipleri her geçen gün artıyor.

Hamburg’un 1994 doğumlu yıldızı Hakan Çalhanoğlu’nun taliplerine her geçen gün bir yenisi ekleniyor. Son olarak İspanya Birinci Futbol Ligi (La Liga) kulübü Atletico Madrid'in de Çalhanoğlu ile ilgilendiği iddia edildi. Milli futbolcumuz  Arda Turan'ın da formasını giydiği Atletico Madrid'in, sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Diego Ribas’ın yerine Hakan’ı düşündüğü ifade ediliyor.

Geçtiğimiz sezonu kiralık olarak Almanya 3. lig ekiplerinden Karlsruhe’de geçiren, bu sezona ise Hamburg formasıyla süper bir performans gösteren Hakan Çalhanoğlu ile Avrupa’nın dev takımları yakından ilgileniyor.

İngiliz basınının iddiasına göre son dönemde adı Arsenal, Roma, Juventus gibi kulüplerle anılan 20 yaşındaki oyuncuyla şimdi de Arda Turan’ın formasını giydiği Atletico Madrid ilgileniyor. Haberde Atletico’nun, sözleşmesi sezon sonu bitecek olan Diego Ribas’ın yerine Hakan’ı düşündüğü iddia ediliyor.

Hakan Çalhanoğlu ile ilgili benzer bir iddia da İspanya basınında yer aldı. İspanyol spor gazetesi El Mundo Deportivo, Atletico Madrid'in transfer listesine, yeni bir Türk futbolcunun girdiğini öne sürdü.

Almanya'nın Hamburg takımında oynayan 20 yaşındaki forvet oyuncusu Çalhanoğlu'nun, "Alman futbolunun yeni incisi" olduğunu belirten gazete, forvette farklı yerlerde oynama özelliğine sahip genç futbolcuyu, Atletico Madrid'in transfer etmek istediğini belirtti.

Haberde, bu sezon Hamburg ile çıktığı 31 maçta toplam 9 golü bulunan ve Türkiye A Milli Futbol Takımı'nda da forma giyen Çalhanoğlu'nun, teknik bir futbolcu olduğu vurgulandı.

Bu sezon Bundesliga'da 9 golün yanısıra 3 de asist yapan Hakan Çalhanoğlu, 12 gollü Lasogga’dan sonra Hamburg'un en golcü futbolcusu konumunda.

Atletico Madrid geçtiğimiz dönemlerde Arda Turan haricinde Emre Belözoğlu, Cenk Güvenç gibi iki Türk ismi de kadrosuna katmıştı.

Sıradaki Haber
UEFA'dan Zihni Aksoy'a görev
Yükleniyor lütfen bekleyiniz