Futbol

Türkiye, EURO 2024 için kolları sıvadı

29 Mart 2016 Salı 14:31 - Son Güncelleme 29 Mart 2016 Salı 11:41

TFF'nin, Spor Bakanlığı'ndan onay alarak çalışmalara başladığı öğrenildi.

Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği adaylığı için hazırlıklara başladı. 2016 ev sahipliğini 1 oyla kaybeden, 2020’de ise UEFA eski başkanı Michel Platini'nin oyunlarına takılan Türkiye, adaylık sürecine iddialı hazırlanıyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun, Gençlik ve Spor Bakanlığı'ndan da onay alarak, 2024 Avrupa Şampiyonası'na ev sahipliği için ön çalışmalara başladığı öğrenildi. 

Yapımı süren 28 yeni stadyumdan kriterlere uyan 13’ünün gelecek yıl sonuna dek devreye girmesiyle, UEFA'nın karşısına hazır stadyumlar ve çok güçlü bir dosyayla çıkılacak.

Final karşılaşması için İstanbul Olimpiyat Stadyumu'nun düşünüldüğü dev organizasyonda, Ülker Stadı, Türk Telekom Arena ve Vodafone Arena'nın yanı sıra, Eskişehir, Antalya, Ankara, Kayseri, Konya, Trabzon, Samsun, Bursa ve Mersin'de yapılan yeni stadyumlar kullanıma sunulacak.

Adaylık sürecinde Türkiye'nin en güçlü rakibinin Almanya olması bekleniyor. Adaylık dosyası, 2017’de UEFA'ya sunulacak, karar ise 2018’de açıklanacak.

Türkiye, 2016 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliğini 1 oy farkla UEFA eski başkanı Michel Platini'nin ülkesi Fransa'ya kaptırmıştı. 

2020 turnuvası için ise Gürcistan ile İrlanda-İskoçya-Galler ortaklığı karşısında en güçlü aday olarak gösteriliyordu.

Devreye yine Platini girdi ve organizasyonu 13 ülkede gerçekleştirme projesini gündeme getirdi. 2020 Avrupa Şampiyonası'nın ev sahipliğinin Türkiye'ye verilmesini engelledi.

Sıradaki Haber
Wenger, Arsenal'ı bırakacak mı?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz