Futbol

UEFA başkanlığına üç aday

22 Temmuz 2016 Cuma 22:03 - Son Güncelleme 22 Temmuz 2016 Cuma 19:05

UEFA'nın olağanüstü kongresinde Ceferin, Van Praag ve Maria Villar yarışacak.

Yunanistan'ın Atina kentinde 14 Eylül'de gerçekleştirilecek 12. Olağanüstü UEFA Kongresi'nde, başkanlık için 3 aday yarışacak.

UEFA'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, adaylık için son gün olan 20 Temmuz'a kadar Slovenya Futbol Federasyonu Başkanı Aleksander Ceferin, Hollanda Futbol Federasyonu Başkanı Michael van Praag ve İspanya Futbol Federasyonu Başkanı Angel Maria Villar'ın resmi başvuruda bulunduğu bildirildi.

Açıklamada ayrıca, İtalya Futbol Federasyonundan Evelina Christillin ve Galler Futbol Federasyonundan Laura McAllister arasında ilk kadın FIFA konsey üyesi seçimi gerçekleştirileceği de ifade edildi.

Futboldan 4 yıl men edilen UEFA Başkanı Michel Platini istifa edeceği için seçimli kongre yapılması kararlaştırılmıştı.

Eski FIFA Başkanı Sepp Blatter'in Platini'ye 2 milyon İsviçre frangı verdiği gerekçesi·yle FIFA, iki futbol adamını da 8 yıl futboldan men cezasına çarptırmıştı. FIFA Tahkim Kurulu, görevi askıya alınan Platini'nin 8 yıllık cezasını 6'ya indirmiş, sonrasında Platini bu cezaya itirazda bulunarak Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesine (CAS) başvurmuştu. Fransız futbol adamının cezası CAS tarafından 4 yıla düşürülmüştü.

Sıradaki Haber
Wijnaldum, Liverpool'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz