Futbol

UEFA'dan müjde!

23 Mart 2015 Pazartesi 16:50 - Son Güncelleme 23 Mart 2015 Pazartesi 16:54

UEFA, Avrupa kupalarına katılan kulüplere yapılan ödemeleri arttıracak.

UEFA İcra Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda, gelecek 3 sezon boyunca UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden kulüplere yapılan ödemeler önemli ölçüde artacak.

UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, Avusturya'nın başkenti Viyana'da gerçekleşen UEFA İcra Kurulu Toplantısı'nın ardından basın toplantısı düzenlendi.

Uzlaştıkları yeni "finansal dağıtım sistemi"ne göre, 2015-16, 2016-17 ve 2017-18 sezonlarında UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele eden kulüplere yapılan ödemelerin önemli ölçüde artacağını açıklayan Infantino, detayların 31 Mart'ta İsveç'in başkenti Stockholm'da düzenlenecek Avrupa Kulüpler Derneği Genel Kurulu'nda duyurulacağını bildirdi.

Infantino, yeni dağıtım sistemi hakkında "Gelecek 3 sezon boyunca her yıl için elimizde 2,24 milyar avro bulunuyor. Bunun 1,25 milyar avrosu UEFA Şampiyonlar Ligi'ne, 380 milyon avrosu da UEFA Avrupa Ligi'ne katılan takımlar arasında paylaştırılacak. Kalan kısmıysa Avrupa futbolunun dayanışması fonu ve UEFA kulüp organizasyonlarının harcamaları için ayrılacak" ifadelerini kullandı.

2016-2017 sezonundan itibaren UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi'ne katılan takım sayısının artırılacağını aktaran Infantino, UEFA ülke sıralamasında ilk 12'de yer alan federasyonların ligi ilk 2 sırada bitiren takımlarının turnuvada mücadele edeceğini paylaştı. Mevcut uygulamada, ülke sıralamasında ilk 8'de bulunan federasyonlardan takımlar, Kadınlar Şampiyonlar Ligi'nde yarışabiliyordu.

- 2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri

2018 FIFA Dünya Kupası Avrupa elemeleri formatının onaylandığını da kaydeden Infantino, UEFA üyesi 52 ülkenin 9 gruba ayrılacağını, 6'şar takımdan 7 grup ve 5'şer takımdan 2 grup oluşturulacağını belirtti.

Buna göre, 9 grubu lider bitirenler, doğrudan finallere çıkacak, en iyi 8 ikinci ise diğer 4 finalisti belirlemek için play-off maçları oynayacak. Avrupa elemeleri, Eylül 2016 ve Kasım 2017 tarihleri arasında yapılacak.

Cebelitarık'la beraber UEFA tüzüğünü kabul eden federasyon sayısının 54'e yükseldiği bilgisini veren Infantino, sonraki UEFA İcra Kurulu Toplantısı'nın, Avrupa 21 Yaş Altı Futbol Şampiyonası final maçı öncesinde 29-30 Haziran'da Çek Cumhuriyeti'nin başkenti Prag'da yapılacağını bildirdi.

Sıradaki Haber
Barcelona'ya büyük şok!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz