Futbol

UEFA'dan Pellegrini'ye 2 maç ceza

28 Şubat 2014 Cuma 17:48 - Son Güncelleme 28 Şubat 2014 Cuma 17:51

M.City'nin hocası, UEFA'dan 2 maç hak mahrumiyeti cezası aldı.

UEFA, Şampiyonlar Ligi'nde Barcelona ile oynadığı maçın ardından hakemle ilgili yaptığı konuşmalar nedeniyle Manchester City Teknik Direktörü Manuel Pellegrini'ye 2 maç hak mahrumiyeti cezası verdi.

UEFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci tur ilk maçında 18 Şubat'da oynanan Manchester City-Barcelona maçının ardından basın toplantısında hakem hakkında yaptığı konuşmalar nedeniyle Manuel Luis Pellegrini'ye 2 maç hak mahrumiyeti ceza verildiği, aynı durumun iki yıl içinde tekrarlanması halinde cezanın 3 maça çıkarılacağı belirtildi.

Bu cezanın ardından Şilili teknik adam, 12 Mart'ta Nou Camp'ta Barcelona ile Manchester City arasında oynanacak çeyrek finale kalma mücadelesinde takımını tribünlerden takip edecek.

Manchester City'nin sahasında Barcelona'ya 2-0 yenildiği maçta İsveçli hakem Jonas Eriksson, Lionel Messi'ye faul yapan Cityli oyuncu Martin Demichelis'e kırmızı kart vererek penaltı noktasını göstermiş, bu karar, faulün ceza sahası dışında yapıldığını iddia eden Pellegrini'nin tepkisini çekmişti.

Maçın ardından katıldığı basın toplantısında hakemin iki takım adına da adil bir yönetim sergilemediğini öne süren Şilili teknik direktör, "Böyle önemli bir maçın, Barcelona'nın önceki maçında da hata yapan İsveçli bir hakeme verilmesini doğru bulmuyorum. Avrupa'da futbola, İsveç'tekinden daha fazla önem veriliyor. Böylesine önemli takımların karşılaşmasına daha deneyimli bir ülkeden hakemin atanması gerekirdi" açıklamasında bulunmuştu.

Sıradaki Haber
Avrupa'da futbolun yaşı 27
Yükleniyor lütfen bekleyiniz