Futbol

Valencia'da Djukic dönemi sona erdi

17 Aralık 2013 Salı 09:41 - Son Güncelleme 17 Aralık 2013 Salı 09:44

Valencia'da kötü gidişin faturası Djukic'e kesildi.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 16. haftası sonunda, 20 puanla 9. sırada bulunan Valencia'da, Sırp teknik direktör Miroslav Djukiç'in görevine son verildi.

1997-1998 sezonundan bu yana en kötü lig başlangıcını geçiren ve son olarak Atletico Madrid'e deplasmanda 3-0 yenilen Valencia, şimdiye kadar 8 yenilgi, 2 beraberlik ve 6 galibiyet aldı.

Valencia Kulübü Başkanı Amadeo Salvo, bugün düzenlediği basın toplantısında, ''yönetim kurulu olarak zor bir karar aldıklarını ve Djukiç'in görevine son verdiklerini'' açıkladı. Djukiç'in yerine geçici olarak altyapı teknik direktörü Nico Estevez'in getirildiği duyuruldu.

Ligin dördüncü haftasında, ''Ne olursa olsun Djukiç sezon sonuna kadar görevde'' şeklindeki sözü gazeteciler tarafından hatırlatılan Salvo, ''Sonuçlar, futbol veya bazı durumlar karar değiştirmemize yol açtı'' karşılığını verdi.

Valencia Kulübü Başkanı, sezon başında Djukiç ile imzaladıkları 2 yıllık sözleşmesinin feshedilmesi ve yerine başka bir teknik direktör getirilecek olmasının ekonomik boyutunu karşılayabilecek durumda olduklarını söyledi.

''Zorluklar karşısında batamazsın, büyümeye devam etmelisin'' diyen Salvo, sezonu ilk 4 içinde bitirip, gelecek sezon UEFA Şampiyonlar Ligi'ne katılma hedefinin ''Valencia için bir ütopya olmadığını'' ifade etti.

Djukiç, Osasuna'da Jose Luis Mendilibar (3. haftada) ve Real Betis'te Pepe Mel'den (15. haftada) sonra bu sezon La Liga'da işini kaybeden üçüncü teknik direktör oldu.

Sıradaki Haber
İlk maçında ne yaptı?
Yükleniyor lütfen bekleyiniz