Futbol

VAR'la ilgili çarpıcı analiz

24 Ocak 2018 Çarşamba 10:05 - Son Güncelleme 24 Ocak 2018 Çarşamba 12:03

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu, Video Yardımcı Hakem (VAR) sistemini masaya yatırdı. Bu güne kadar incelenen 804 maçta, 3 bin 947 karar kontrol edildi. İncelenen kararların 3'te 1'inde  "açık ve bariz" hata olduğu belirlendi.

Uluslararası Futbol Birliği Kurulu'nun 3 Mart'taki yıllık genel toplantısı öncesi ön kurulda Video Yardımcı Hakem Sistemi masaya yatırıldı.

Türkiye'nin de aralarında yer aldığı 20 federasyon ve organizasyon tarafından denenen sistem, hazırlık, antrenman ve dostluk karşılaşması olmak üzere 804 maçta uygunlandı.

Bu karşılaşmalarda verilen toplam 3 bin 947 karar gözden geçirildi. Bu kararların yüzde 57'si penaltı ve gol; yüzde 42'si ise kırmızı kart pozisyonları üzerineydi.

İncelenen maçlarda video hakemlerin karar verme ortalaması 20 saniyeye denk geldi. Değerlendirilen kararların büyük çoğunluğu karşılaşma devam ederken veya gol sevinci sırasında verildi.

İncelenen 804 karşılaşmanın 3'te 1'inde "açık ve bariz" hata tespit edildi. Müsabakaların yüzde 8'ine Video Hakem aracılığıyla doğrudan etki edildi.

Video hakemin, orta hakeme değerlendirmesini sunması 39 saniye sürerken, Orta hakemin saha içinde görüntü izlemesi ise 70 saniye ile sınırlı kaldı. 

İLGİLİ VİDEOLAR

Sıradaki Haber
Atletico Madrid havlu attı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz