Futbol

Ve Harry Kewell "tamam" dedi

26 Mart 2014 Çarşamba 09:36 - Son Güncelleme 26 Mart 2014 Çarşamba 10:38

Avustralya'nın en gözde oyuncusu Harry Kewell, futbolu bırakma kararı aldı.

Avustralya Birinci Futbol Ligi (A-League) takımlarından Melbourne Heart'ın bir dönem Galatasaray'da da oynayan futbolcusu Hary Kewell, 18 yıllık kariyerini 12 Nisan'da ligin son haftasındaki maçla noktalayacak.

Avustralya futbolunun en önemli isimlerinden, 2008-2011 tarihlerinde Galatasaray forması da giyen Haryy Kewell, Melbourne AAMI Park'ta düzenlediği basın toplantısında aktif futbol hayatına nokta koyacağını açıkladı. Son dönemde sakatlıklarla boğuşan 35 yaşındaki milli futbolcu Kewell, takımının 12 Nisan'da A-League'in 27. ve son haftasında Western Sydney Wanderers konuk edeceği maçta, 18 yıllık kariyerinin son 90 dakikasına çıkacak.

 "Böyle bitmesine çok üzüldüm ama..."

Futbol dünyasına adını, 17 yaşındayken Avustralya Milli Takımı formasıyla 1996 yılında Şili'ye karşı oynadığı karşılaşmada duyuran Kewell, dünyanın birçok farklı ülkesinde ve takımında başarıyla sürdürdüğü futbol hayatını ülkesinde sona erdirmesine imkan sağlayan kulübüne teşekkür ederek, "Böyle bitmesine çok üzüldüm ama ailem benim için ilk sırada geliyor. Yine de kariyerimi kaptan olarak bitirdiğim için onur duyuyorum" dedi.

 "Milli takım formasını giydiğimde 3 şey aklıma geliyor; gurur, onur ve ayrıcalık"

Avustralya Milli Takımı ile çıktığı 56 maçta 17 gol atan Kewell, "Milli takım formasını giydiğimde 3 şey aklıma geliyor; gurur, onur ve ayrıcalık. Avustralyalıların beni gelmiş geçmiş en iyi futbolcu olarak seçmesi de gurur verici" diye konuştu.

Herkesin kendisine Brezilya'daki 2014 FIFA Dünya Kupası'nda oynayıp oynamayacağını sorduğunu anlatan Kewell, 2012'den beri milli takımında oynamadığını hatırlatarak, Avustralyalı genç futbolcuların öne çıkarak, turnuvada herkesi şaşırtacaklarını söyledi.

Avustralya'nın Sydney kentinde 22 Eylül 1978 yılında doğan Kewell, Sydney'deki Maconi futbol kulübünde yetiştikten sonra Avustralya Milli Takımı'nın çeşitli yaş kategorilerinde gösterdiği performansla dikkatleri üzerine çekti. 1995'te İngiltere Premier Lig ekiplerinden Leeds United'ın seçmelerini kazandıktan bir yıl sonra A takıma yükseldi.

Transfer olduğu bir diğer İngiliz kulübü Liverpool ile 2005'te hem UEFA Şampiyonlar Ligi hem de UEFA Süper Kupası'nı kazanan orta saha oyuncusu, 2008 yılında Galatasaray'ın yolunu tuttu. 

Cimbom'da 3 sezonda 22 gol attı

2008-2011 sezonları arasında sarı-kırmızılı formayı giyen Kewell, bu dönemde taraftarların gönlünü fethetti. Kewell, Galatasaray'da 63 maça çıktı ve 22 gol attı.

Sarı kırmızılı takımdaki 3 sezonun ardından ise sırayla ülkesinin Melbourne Victory, Katar'ın El-Garafa ve son olarak 2013-2014 sezonunda yine Avustralya'nın Melbourne Heart takımında oynadı.

Sıradaki Haber
Şampiyonluğu Honess'e armağan etti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz