Futbol

VİDEO | Barcelona'ya CAS'tan şok haber!

30 Aralık 2014 Salı 12:45 - Son Güncelleme 30 Aralık 2014 Salı 16:43

İspanya La Liga devi Barcelona, CAS'tan gelen kötü haberle sarsıldı.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi (CAS) Barcelona'nın genç oyuncuların transferinde yaptığı usulsüzlükler nedeniyle verilen iki dönem transfer yasağına yaptığı itirazı kabul etmedi. Böylece Barcelona kulübü 2016 yılının Ocak ayına kadar transfer yapamayacak. Karar Katalan camiasında şok etkisine yol açtı.

CAS'tan yapılan açıklamada, "Barcelona'nın, FIFA Tahkim Kurulu'nun 19 Ağustos 2014'te onadığı FIFA Disiplin Kurulu kararına ilişkin itirazı reddedilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Karar doğrultusunda Barcelona, 2015'in ocak ayındaki ara transfer dönemi ve temmuz ayında başlayacak yaz döneminde transfer yapamayacak. Bu durumda Barça ilk transferine 2016 Ocak'ta imza atabilecek.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği (FIFA), Barcelona'nın 18 yaş altı oyuncuların transferi ve kaydında kural ihlali yaptığı gerekçesiyle bu kulübe iki dönem transfer yasağı getirmişti. FIFA ayrıca aldığı bu kararla Barcelona'ya 450 bin İsviçre Frangı, İspanya Futbol Federasyonu'na da 500 bin İsviçre frangı ceza vermişti.

Ancak FIFA, İspanyol takımının yaptığı itirazın incelenme süresi boyunca cezayı askıya almıştı. Barcelona da bu sayede Luis Suarez, Ivan Rakitic, Alen Halilovic ve Thomas Vermaelen'i renklerine bağlamıştı.

Barça'nın planları suya düştü

İspanya La Liga, UEFA Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası gibi üç önemli kulvarda mücadele veren Katalan ekibi CAS'dan gelecek olumlu karara güvenerek ara transferde bazı önemli isimleri kadroya katmayı düşünüyordu. Bu haber Katalanların planlarını bozdu.

Barcelona Yönetimi'nin CAS'ın bu kararına karşı sert bir açıklama yapması bekleniyor.

Katalanlar daha önce yaptığı açıklamada, FIFA'yı eleştirerek bunun dünya çapında tanınan ve akademik, insani, sportif anlamda örnek alınan "Masia" ruhuna yönelik art niyetli bir girişim olduğunu belirtmişti.

Sıradaki Haber
City fırsat tepti
Yükleniyor lütfen bekleyiniz