Futbol

VİDEO | Çizme'de Conte dönemi

19 Ağustos 2014 Salı 15:10 - Son Güncelleme 19 Ağustos 2014 Salı 19:12

İtalya Milli Takımı'nın başına getirilen Conte, resmi sözleşmeyi imzaladı.

İtalya Milli Takımı'nın başına getirilen teknik direktör Antonio Conte, 2 yıllık sözleşmeye imza attı.

Brezilya'da düzenlenen 2014 Dünya Kupası'nda İtalyan Milli Takımı'nın hedeflenen başarıyı gösterememesinin ardından istifa eden teknik direktör Cesare Prandelli'nin yerine getirilen Antonio Conte, milli takımın yeni patronu oldu.

Dünya Kupası'nda yaşanan başarısızlık sonrası istifa eden İtalyan Futbol Federasyonu Başkanı Giancarlo Abete'nin yerine, geçen hafta olağanüstü kongrede başkanlığa seçilen Carlo Tavecchio'nun ilk icraatı, 45 yaşındaki genç teknik adam Conte'yi milli takımın başına getirmek oldu.

Conte için bugün Roma'daki Parco dei Principi Otel'de düzenlenen imza töreninde cebindeki kalemi çıkartan ve Conte'ye uzatan Başkan Tavecchio, "Evliliği hemen yaptık" şeklinde espri yaptı.

Tavecchio, yaptığı konuşmada, milli takımı Conte'ye emanet ettiklerini belirterek, "Milli takımın anahtarları Conte'nin elinde. Onun herhangi bir tavsiyeye ihtiyacı yok" dedi.

Conte'nin Avrupa'nın en önemli hocalarından biri olduğunu vurgulayan Tavecchio, genç teknik adamın birlik içinde olmak isteyen bir ülkenin bayrağını daha ileri taşıyacak düzeyde olduğunu söyledi.

Conte'nin sponsorlarla birlikte toplam yıllık 4 milyon avroluk maaşına yönelik sorular üzerine Başkan Tavecchio, bunun ülkeyi ileri götürecek güç katacak bir yatırım olarak görülmesi gerektiğini ifade etti.

- Conte'nin açıklamaları

Tüm milli takımlardan sorumlu olarak göreve getirildiğini ve çok heyecanlı olduğunu anlatan Conte, sürpriz şekilde Juventus'tan ayrıldıktan sonra Avrupa'da üst düzeyde çalışmayı beklediğini ifade ederek, şunları söyledi:

"Milli takımdaki bu görevle üst düzeyin üstünde bir göreve getirildim. Bütün antrenörlerin olmak isteyeceğin bir yedek kulübesinin başındayım. Bu pozisyon için beni düşündüğü için Başkan Tavecchio'ya teşekkür ederim. Bütün ülkenin teknik direktörü olmak istiyorum. Tüm İtalyan halkının teknik direktörü olduğum için çok gururluyum."

İtalya'nın 4 defa Dünya Kupası kazandığını hatırlatan başarılı teknik adam, İtalya'nın tekrardan hak ettiği yere dönmesi gerektiğini ve bunun için çalışacağını dile getirdi.

Selefi Cesare Prandelli'nin iyi işler yaptığına değinen Conte, "Cesare Prandelli'yi buradan selamlıyorum. Ona Galatasaray'daki yeni macerasında başarılar diliyorum. Bizim genç takımlarımızda görev alacak Arrigo Sacchi'ye de buradan teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Conte, Prandelli'nin son Avrupa Futbol Şampiyonası'nda izlediği yolun doğru bir yol olduğunu ve İtalya'nın o şampiyonada finale kadar yükseldiğini söyledi.

"Gök Maviler" olarak anılan İtalya Milli Takımı'nın haşarı çocuğu olarak nitelenen Mario Balotelli'ye yönelik bir soru üzerine de Conte, "Şimdi bu zamanda tek tek isimler üstüne konuşmak istemiyorum. Hak eden burada olacak. Ben hem oyuncu hem de iyi insan olup olmadığını değerlendiriyorum. Hem saha içinde hem saha dışında. İyi oyuncu-iyi insan arasında seçimimi hep iyi insandan yana yaptım" ifadelerini kullandı.

- Yüksek maaşı tartışma konusu

Alacağı maaşla ilgili tartışmalar için de deneyimli çalıştırıcı, maaşının bir bölümünün sponsorlar tarafından ödeneceğini anlattı.

Daha önce çalıştırdığı Siena takımında şikeye göz yumduğu gerekçesiyle 4 ay sahalardan men cezası aldığını hatırlatan Conte, "Şimdi federasyonda olsam da bu durumla ilgili görüşlerim değişmedi. O karar haksızdı. Ailem ve benim için zor zamanlardı ama bu süreç beni geliştirdi. Şimdi burada olmam en iyi cevap" dedi.

Genç teknik adam, bazı önemli oyuncularının yaşlarının hatırlatılması üzerine ise kendinin koşan oyuncuya önem verdiğini söyledi.

Conte, son 3 sezonda şampiyon yaptığı ve bu sezon başında sürpriz şekilde yollarının ayrıldığı Juventus'a ilişkin soruyu, "O hikaye bitti" şeklinde cevapladı.

Bu arada, Conte'nin basın tanıtımının yapıldığı otelde bu akşam Roma ile yapacağı maç için otelde konaklayan Fenerbahçe kafilesinden bazı isimlerin de basın toplantısını izlemesi dikkati çekti.

Sıradaki Haber
Bir daha ısırmayacağına söz verdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz