Futbol

VİDEO | FIFA'dan Alex'in takımına müjde

19 Şubat 2014 Çarşamba 09:13 - Son Güncelleme 19 Şubat 2014 Çarşamba 15:40

Curitiba'nın Dünya Kupası'na ev sahipliği yapması kesinleşti.

Bu gece kariyerinin 1000. maçına çıkacak olan Alex de Souza'nın Curitibası ile ilgili önemli bir karara imza atıldı

Brezilya’nın ev sahipliğinde düzenlenecek olan 2014 Dünya Kupası’ndaki ev sahibi kentlerden bir tanesi olan Curitiba’nın durumu belli oldu. Dev organizasyonda maçların oynanacağı 12 kentten bir tanesi olan Curitiba’nın durumu inşaat çalışmalarının yavaş gitmesi nedeniyle tehlikeye girmiş, FIFA bu kentin hakkının başka bir şehre devredilebileceğini açıklamıştı.

22 Ocak’ta kentte yenileme çalışmaları süren Baixada Arena’yı gezen FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke, “18 Şubat’a kadar istenilen seviyeye gelinmezse ev sahipliği hakkını alıp başka bir şehre vereceğiz” demişti.

Dün stadla ilgili incelemelerde bulunan ve kentin yerel yöneticileri ile bir araya gelen FIFA yetkililerinin süren çalışmalarla ilgili olarak tatmin oldukları belirtildi. Resmi açıklama Jerome Valcke'nin twitter hesabından geldi: "Curitiba kentinin Dünya Kupası'na ev sahipliği yapacak kentlerden bir tanesi olması onaylanmıştır. Geçen süredeki ilerlemeler ve finansal garantiler yeterli bulunmuştur."

Curitiba kentinin Coritiba takımının kaptanlığını yapan eski Fenerbahçeli Alex de Souza bu gece boy göstereceği tarihi karşılaşmaya, yaşadığı kentle ilgili bu sevindirici haberin de moraliyle çıkacak. Malucelli karşısında kariyerinin 1000. maçına çıkacak olan Alex, Ryan Giggs, Ze Roberto ve Rogerio Ceni gibi efsane isimlerin arasına adını yazdıracak.

Sıradaki Haber
R.Carlos'un çarpıcı R.Madrid anıları
Yükleniyor lütfen bekleyiniz