Futbol

(VİDEO) Fransa futbolunda deprem

28 Ocak 2014 Salı 11:44 - Son Güncelleme 28 Ocak 2014 Salı 17:52

Yeni gelir vergisi yasası Fransız futbol kulüplerini endişelendiriyor.

Yılbaşından önce tasarlanan ve yeni yılda Fransız Anayasa Konseyi'nden geçen yeni gelir vergisi yasası, Fransa futbolunu gelecekte oldukça etkileyeceğe benziyor. Yeni yasa yüzünden birçok Fransa Birinci Ligi (Ligue 1) kulübü, bazı yeni transferlerini askıya alıyor.

Fransa Kulüpler Birliği Finans ve Pazarlama Direktörü Bruno Belgodere, statü gereği Fransa'da vergi muafiyeti bulunan Monaco haricindeki diğer kulüplerin bu vergiye tabi tutulabileceğini ve yeni vergi yasasının ekonomik olduğu kadar ülke futbolunu da özellikle kulüpler bazında Fransızların uluslararası arenadaki rakipleriyle olan rekabetini aynı paralelde negatif açıdan etkileyebileceğini anlattı.

Yeni vergi yasasının, Fransız kulüplerinin mali yapılarını da vurabileceğini belirten Belgodere, Fransız kulüplerinden Lyon'un da bu yasa çerçevesinde mali açıkla karşı karşıya olabileceğine ve bu konuda Lyon temsilcisinin daha önce bir duyuruda bulunduğuna işaret etti.

- "Bazı Fransız kulüpleri yeni transferlerini askıya alıyor"

Katarlı iş adamı Nasser El-Khelaifi'nin başkanlığını yaptığı ve 2011'den bu yana ekonomik açıdan diğer kulüplere göre oldukça refah bir durumda olan başkent ekibi Paris Saint Germain'in, bu yasadan ligdeki diğer kulüpler kadar etkilenmeyebileceğini ifade eden Belgodere, yeni vergi yasası nedeniyle birçok Fransız kulübünün bazı yeni transferlerini askıya aldığını ifade etti.

Fransa'daki parasal bütçe açığı nedeniyle Anayasa Konseyi'nin yılbaşından önce gelir vergisine yeni bir düzenleme getirerek, yıllık kazancı 1 milyon avro ve üzeri olan kişilerin kazançlarının yüzde 75'ini vergi olarak ödemesi kararını aldı.

Bu yasayla Ligue 1'deki bazı yıldız futbolcuların, vergi yükü çok daha az olan ülkelere gidebileceği iddia ediliyor. Fransa Birinci ve İkinci Ligi'ndeki kulüpler, geçen yıl kasım ayında yasayı protesto etmek amacıyla bir grev çağrısında bulunmuştu.

İlgili yasa yalnızca futbolu kapsamıyor. Fransızların ünlü sinema aktörlerinden Gerard Depardieu de yasayı protesto etmek için geçen aylarda ülkeyi terk etmişti.

Etiketler : DepremFransaFutbol
Sıradaki Haber
Yine İtalya'nın en iyisi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz