Futbol

VİDEO | "Futbola bir şans ver"

27 Ekim 2015 Salı 12:16 - Son Güncelleme 27 Ekim 2015 Salı 14:46

Avrupa'nın 8 kulübü, Altınordu'nun önderliğindeki anlamlı projede buluşuyor.

Sosyal yönden dezavantajlı çocukları futbolla topluma kazandırmak amacıyla hazırlanan "Give Football a Chance" (Futbola bir şans ver) isimli projenin, Altınordu'nun önderliğinde, 8 Avrupa kentinde eş zamanlı olarak başlayacağı bildirildi.

Altınordu Kulübü'nden yapılan açıklamada, kulübün İngiltere merkezli "2nd Chance" (İkinci Şans Derneği) ile sosyal yönden dezavantajlı çocukları topluma futbolla kazandırmak amacıyla "Futbola bir şans ver" isimli projeyi hayata geçireceği belirtildi.

Projenin paydaşlarının İspanya'dan Athletic Bilbao, Almanya'dan Schalke 04, İngiltere'den Sheffield United, Hollanda'dan Vitesse Arnhem, İsveç'ten Hammarby, Bosna Hersek'ten Sarajevo ve Yunanistan'dan Atromitos kulüplerinin olacağı kaydedildi.

Öncelikli olarak 8 Avrupa ülkesindeki yoksul mahallelerde yaşayan, çoğunluğu göçmen ve spor yapma imkanı bulamayan ya da yetenekleri olduğu halde bir kulübün altyapısına girme şansı bulamamış 11 yaşındaki çocuklar arasından seçmeler yapılacağı, bu çocuklardan 8 ayrı takımın oluşturulacağı ifade edildi.

Bu ekiplere futbol eğitimleri verileceği, bu takımların 26 Mart 2016'da başlayacak "12 Yaş Altı İzmir Cup"ta kendi turnuvalarını oynayacakları vurgulandı.

2016 yılı boyunca sürecek olan ve her yıl tekrarlanacak projeden yılda 5 binden fazla çocuğun faydalanması öngörülüyor.

Altınordu Kulübü Başkanı Seyit Mehmet Özkan, geçen nisan ayındaki "İzmir Cup"ın ardından Can Yazıcı ve Hilmi Sever'in sunduğu projenin kulübün misyonuyla örtüştüğünü ve hemen çalışmalara başladıklarını kaydetti.

Önce Avrupa'da dost oldukları kulüplerle yazışmaların tamamlandığını belirten Özkan, "Ardından da Avrupa Birliği ve UEFA fonlarına başvurular yapıldı. Proje başından sonuna kadar büyük detaylar içeriyor. Böylesine bir projeye sportif liderlik yapmak bizler için büyük onur. Bana göre bu proje hayata geçtiğinde resmen Avrupa'ya girmiş olacağız" ifadesini kullandı.

Projenin yöneticilerinden Can Yazıcı, projenin Türkiye adına gurur verici olduğunu belirterek, "Gelecek yıl proje 8 ülkeden 16 ülkeyi, bir sonraki yıl ise 5 kıtada 32 ülkeyi kapsayacak. Üçüncü yılında 16 bin çocuk bu proje ile hayatlarını değiştirecek" değerlendirmesinde bulundu.

Proje boyunca takım antrenörlerine ve çocuklara eğitimler verecek liderlik koçu Ralph Watson, projedeki en büyük hedeflerinden birinin geleceğin liderleri olan çocukların liderlik tabanlı kişisel gelişimi olduğunu söyledi.

"2nd Chance" Derneği kurucusu James Mapstone da bugüne kadar farklı spor dallarını araç olarak kullanarak birçok ülkede toplumsal değişim projeleri ürettiklerini belirtti.

Sıradaki Haber
Mourinho'ya bir kötü haber daha
Yükleniyor lütfen bekleyiniz