Futbol

VİDEO | "Ronaldo ve Messi'nin gitmesi imkansız..."

16 Kasım 2015 Pazartesi 18:06 - Son Güncelleme 17 Kasım 2015 Salı 13:57

İspanya Profesyonel Futbol Ligi Başkanı, El Clasico ile ilgili açıklama yaptı.

İspanya'daki 1. ve 2. lig takımlarının bağlı olduğu Profesyonel Futbol Ligi (LFP) kurumunun başkanı Javier Tebas, La Liga'nın 12. haftasında 21 Kasım Pazar günü oynanacak El Clasico'yu, 500 ila 600 milyon kişinin televizyonlardan izleyeceğini bildirdi.

Tebas, Real Madrid ve Barcelona arasında oynanacak maçı, AS gazetesine değerlendirdi. Orta vadede bazı La Liga maçlarının yurt dışında oynanması için çalışma yaptıklarını kaydeden Tebas, İspanya futbolunun uluslararası marka değerinde kilit bir maç olduğu için El Clasico'nun asla ülke dışına çıkmayacağını belirtti.

Geride kalan sezon oynanan Real Madrid-Barcelona maçında Santiago Bernabeu tribünlerinde Katalonya, Barcelona ve Lionel Messi aleyhine yapılan kötü tezahüratların bu maçta olmayacağını savunan Tebas, El Clasico'nun hakemleriyle ilgili ortaya atılan iddiaların ise "saçmalık" olduğunu vurguladı.

"Cristiano ve Messi'nin La Liga'dan gitmesi, Katalonya'nın bağımsız olması gibi imkansız bir şey"

Javier Tebas, Cristiano Ronaldo'nun Real Madrid'den, Lionel Messi'nin de Barcelona'dan ayrılacağına ilişkin her sezon en az iki kez basında iddialar çıktığını anlatarak, "Cristiano ve Messi'nin La Liga'dan gitmesi, Katalonya'nın bağımsız olması gibi imkansız bir şey" ifadesini kullandı.

Real Madrid taraftarlığını da dile getiren Tebas, "Bana yalancı demelerini istemem. Benim 4 çocuğum da Real Madridli. Tabii ki babaları da öyle ama takım tutkusu asla benim karar almama etki etmemiştir. 'Hiçbir takımı tutmuyorum ya da hepsini tutuyorum' dersem ikiyüzlülük yapmış olurum" değerlendirmesinde bulundu.

Tebas, El Clasico için 3-3'lük skor tahmini yaptı.

Sıradaki Haber
Ronaldo tartışmaları alevlendi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz