Futbol

Wenger Messi'yi elinden kaçırdı!

03 Ekim 2014 Cuma 17:38 - Son Güncelleme 03 Ekim 2014 Cuma 17:47

Arsene Wenger'in Lionel Messi'yi elinden kaçırdığı ortaya çıktı.

Genç isimleri bulmasıyla bilinen Arsenal Menajeri Arsene Wenger'in Lionel Messi'yi elinden kaçırdığı ortaya çıktı.

Daily Mail Gazetesi'nde çıkan habere göre; Fransız menajer, Barcelona altyapısındaki Lionel Messi'nin henüz 16 yaşındayken Londra'ya getirmek istedi. Wenger'in hedefindeki diğer isimler ise gelecek vaat eden Gerard Pique ve Cesc Fabregas'tı. Messi'nin de Kuzey Londra'ya gelmek istediği; ancak oyuncunun çalışma izni alamaması nedeniyle bu transferin suya düştüğü bildirildi.

Wenger'in transfer etmek istemesinden üç yıl sonra ancak İspanya vatandaşı olan Messi Barcelona'da kalırken, Arsenal'de dünyanın en büyük transferini gerçekleştirme şansını yitirdi.

Wenger ise istediği üç isimden sadece Cesc Fabregas'ı takıma kattı. İspanyol futbolcu da gösterdiği performansla kısa sürede A takıma yükseldi. 16 yaşında ilk maçına çıkan Fabregas, 2011'de Barcelona'ya dönünceye kadar Topçular'la 200 maça çıktı.

Messi ise Frank Rijkaard'ın ilk kez şans vermesiyle Barcelona'da 17 yaşında forma giydi. Arjantinli yıldız, daha sonra sergilediği futbolla da tarihin en iyi oyuncuları arasında yerini aldı.

2004'te Manchester United'a transfer olan Pique ise 4 yılda sadece 12 lig maçına çıkabildi. Sonradan mevkisinin en iyi isimlerinden biri olan Pique, daha sonra Barcelona'ya döndü.

NTV SPOR

Sıradaki Haber
Arsenal'de Ramsey şoku
Yükleniyor lütfen bekleyiniz