Futbol

Wenger'den Cristiano Ronaldo itirafı

02 Ekim 2013 Çarşamba 19:18 - Son Güncelleme 02 Ekim 2013 Çarşamba 19:19

Arsene Wenger, Portekizli yıldız hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Arsenal Teknik Direktörü Arsene Wenger, 18 yaşındayken Cristiano Ronaldo'nun Arsenal'e imza atmak üzere olduğunu ancak menajerler nedeniyle bu transferin gerçekleşemediğini söyledi.

İngiltere'nin ITV4 kanalında Cristiano Ronaldo'nun hayatına ilişkin yapılan belgeselde Wenger, Portekizli yıldızın Arsenal ile geçmiş dönemdeki ilişkisi konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

Arsenal'in 18 yaşındayken Ronaldo'yu deneme antremanlarına çağırdığını ve performansının beğenildiğini söyleyen Wenger, "Kadromuza katmaya çok yaklaşmıştık. Hatta kulüp, onun için 9 numaralı formayı bile basmıştı" dedi.

Portekiz Milli Takımı'nın menajerliğini daha önce iki kez yapan Carlos Queiroz'un o dönem Manchester United'ta bulunduğunu hatırlatan Wenger, "Queiroz, daha önce Sporting Lizbon'dan tanıdığı Ronaldo'yu elimizden kaçırarak, Manchester United'a gitmesini sağladı" diye konuştu.

Bu tip şeylerin olabileceğine değinen Wenger, "Hayat böyle bir şey. Bazen elinizden gelenin en iyisini yapsanız da bazı insanlar sizden daha güçlü olur" değerlendirmesinde bulundu.

Bale için çok erken
Deneyimli teknik adam, dünyanın en iyi 2 oyuncusunun Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi ve Cristiano Ronaldo olduğunu, Gareth Bale'in ise bu kategoride değerlendirilmesinin henüz erken olduğunu da vurguladı.

"Ronaldo sporcu, Messi sanatçı
Ronaldo ile Messi'yi kıyaslayan Wenger, "Ronaldo, tüm etkinliğiyle tam bir sporcu, Messi ise kimsenin yapamadıklarını gerçekleştiren bir sanatçı" ifadesini kullandı.

Sıradaki Haber
Real Madrid'te Bale şoku
Yükleniyor lütfen bekleyiniz