Futbol

Yaya Toure'den ödül sitemi

09 Ocak 2016 Cumartesi 14:50 - Son Güncelleme 09 Ocak 2016 Cumartesi 12:54

"Afrika'da yılın en iyi futbolcusu ödülü"nü kaptıran Toure sitem etti.

İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin orta saha oyuncusu Yaya Toure, Afrika'da 2015 yılının en iyi futbolcusu ödülünü kazanamamasına sitem etti.

Fransız radyosuna konuşan Toure, 4 yıldır üst üste kazandığı Afrika'da yılın en iyi futbolcu ödülünü Borussia Dortmund'un Gabonlu golcüsü Pierre-Emerick Aubameyang'a verilmesini doğru bulmadığını söyledi.

Afrika Uluslar Kupası'nı geçen yıl Fildişi Sahili'nin kazandığını hatırlatan 32 yaşındaki futbolcu, "Bence bu ödül töreni, Afrika'nın ayıbıdır. Bu şekilde sonlanması gerçekten de utanç verici. Ama yapacak bir şey yok" dedi.

Afrikalıların kendi kıtası ve insanına önem vermediğini savunan Fildişi Sahilli futbolcu, "Önceliği, kendi kıtamızdaki turnuvalardan daha çok başka yerlere veriyoruz. Karşı çıktığım şey bu. Örnek verirsem, Lionel Messi'nin geçen yıl bütün kupaları kazanmasına rağmen yılın en iyi oyuncusu ödülünün Cristiano Ronaldo'ya verilmesi gibi bir şey bu" değerlendirmesinde bulundu.

Oylamada 143 puan toplayan Aubameyang, Afrika'da yılın futbolcusu ödülünü kazanan ilk Gabonlu oyuncu olurken, Toure ise 136 oyla ikinci sırada yer almıştı. Gabon Milli Takımı, Afrika Uluslar Kupası'na grup aşamasında veda ederken, Aubameyang ise bu sezon Borussia Dortmund formasıyla 17 maçta 18 gole imza atmıştı.

Sıradaki Haber
Porto'nun yeni hedefi Türkiye
Yükleniyor lütfen bekleyiniz