Futbol

Yeni rota Suudi Arabistan

01 Şubat 2019 Cuma 15:04 - Son Güncelleme 04 Şubat 2019 Pazartesi 21:45

Gomis, Giuliano, Josef de Souza... Suudi Arabistan, Türkiye futbol piyasasını yakından takip ediyor. Ülkede, yakından tanıdığımız birçok futbolcu forma giyiyor.

5 Dünya Kupası gören Suudi Arabistan, Asya futbolunun en önemli temsilcilerinden biri. Akıllara hem son 16’ya kaldıkları efsane Saeed Al-Owairan’lı 1994 Dünya Kupası geliyor hem de 2002 Dünya Kupası’ndaki 8-0’lık Almanya mağlubiyeti.

Düşüş dönemi yaşayan Suudi Arabistan son yıllarda lig kalitesine büyük önem vermeye başladı. Transfer politikası açısından Katar’a benzeyen Suudi Arabistan, geliştirdiği stratejiyle kulüplerin kalkındırılmasına ve gelecek yabancı oyunlarla ilginin artırılmasına önem veriyor.

Son olarak Toronto’dan İtalyan yıldız Sebastian Giovinco’yu topraklarına getiren Suudi Arabistan’ın dikkatle takip ettiği ülkelerden biri de Türkiye. Son dönemde ülkemizden birçok futbolcu Suudi Arabistan’a hem de ciddi bonservis bedelleriyle transfer oldu. Garry Rodrigues için Galatasaray’a 10 milyon euro, Da Costa için de Başakşehir’e 4.5 milyon euro ödendi. Eski Galatasaraylı Emre Çolak’ın da kariyerini sürdürdüğü Suudi Arabistan’da ülkemizden tanıdığımız birçok futbolcu ve teknik adam mücadele ediyor.



Stanciu, Giovinco, Ahmed Musa...

Bu futbolcuların yanı sıra Suudi Arabistan liginde dünya futbolunun yakından tanıdığı isimler de forma giyiyor. Rumen Nicolae Stanciu, Nijeryalı Ahmed Musa, İtalyan Sebastian Giovinco, İspanyol Jonathan Soriano, Şilili Carlos Villanueva, Fildişi Sahili’nden Sekou Sanogo bunlardan bazıları. 

Josef De Souza: Suudi Arabistan'da mutluyum

Bir dönem Fenerbahçe’de forma giyen ve 12 milyon Euro karşılığında Al Ahli’ye transfer olan Josef de Souza, Suudi Arabistan’ın kendisini şaşırttığını ve çok mutlu olduğunu söyledi.

TRT SPOR’a konuşan Brezilyalı orta saha “Açıkcası Suudi Arabistan’daki hayat beni şaşırttı. Başlangıçta pek de iyi olmayacağını düşünüyordum. Fakat ailemle buraya geldiğimde her şeyin güzel olduğunu gördüm. Burada çok iyi zaman geçiriyoruz. Futbola gelince çok yarışmacı bir lig oynuyoruz. Birçok takım şampiyonluk mücadelesi veriyor” ifadelerini kullandı.

Kaynak: TRT SPOR

Sıradaki Haber
Real Madrid evinde rahat kazandı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz