Futbol

Yeni "Sneijder" Alper

22 Nisan 2015 Çarşamba 13:55 - Son Güncelleme 22 Nisan 2015 Çarşamba 14:03

Alper, geleceğin en önemli futbol yıldızları arasında gösteriliyor.

Avrupa'nın önde gelen birçok futbol kulübü, geleceğin yıldız adayı genç yetenekleri kadrosuna katmak için mücadele veriyor.

Bu futbolcular arasında, Türkiye ve Belçika vatandaşlığı bulunan Alper Ademoğlu, 15 yaşındayken Norveç A Milli Futbol Takımı'nda forma giymesinin ardından Real Madrid'e transfer olan Martin Ödegaard gibi yıldız adayları bulunuyor.

Küçük yaşlarda futbolla tanışan ve üstün yetenekleriyle yaşıtları arasında sivrilen bu oyuncular, kulüplerinin ve milli takımlarının genç takımlarında gösterdikleri performansla şimdiden adından söz ettiriyor.

Yeni "Sneijder" Alper

İstanbul doğumlu genç futbolcu Alper Ademoğlu, futbol stiliyle Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı Wesley Sneijder ile Portekizli eski futbolcu Rui Costa'ya benzetiliyor.

Henüz küçükken ekonomik nedenlerle ailesinin Belçika'ya göç etmesinin ardından altyapı eğitimini Belçika'nın Genk kulübünde alan Alper, burada gösterdiği üstün performansın ardından Avrupa'nın Manchester United, Chelsea ve Ajax gibi önde gelen kulüplerinin dikkatini çekti.

Kariyerine Belçika'da devam etme kararı alan 17 yaşındaki futbolcu, 2013'te transfer olduğu Anderlecht'in 21 Yaş Altı Takımı'nda futbol hayatına devam ediyor.

Orta sahada oyun kurucu görevinde oynayan genç yıldız adayı, yüksek tekniği, isabetli ara pasları ve takım oyununa gösterdiği uyumla öne çıkıyor. Milli düzeyde ilk olarak Türkiye, daha sonra ise Belçika'nın genç kategorisindeki takımlarında forma giyen Alper, geleceğin en önemli futbol yıldızları arasında gösteriliyor.

Hollanda'nın yıldız adayı Rashaan

Surinam asıllı Hollandalı futbolcu Rashaan Fernandes, 16 yaşında olmasına rağmen yüksek hızı ve top kontrolüyle yaşıtlarına fark atıyor.

Sezon başında Hollanda'nın Excelsior takımından Feyenoord'a geçen ve ilk profesyonel anlaşmasını yapan Fernandes, ülkesinde 1998 jenerasyonunun en başarılı isimleri arasında yer alıyor.

Kanat forvet ve ileriye yönelik orta sahada oynayabilen Rashaan, fiziksel benzerliğinin yanı sıra hızlı çalımları ve isabetli şutları nedeniyle geleceğin "Ronaldinho"su olarak görülüyor.

Real Madrid'in genç yıldızı Ödegaard

Avrupa'nın dev kulüplerini peşinde koşturmasının ardından 16 yaşında Real Madrid'e imza atan Norveçli Martin Ödegaard'ın, yüksek tekniği, çalım kabiliyeti ve oyun zekasıyla geleceğin en iyi futbolcuları arasına girmesine kesin gözüyle bakılıyor.

Norveç 1. Futbol Ligi ekiplerinden Stromsgodset'de ve ülkesinin A Milli Futbol Takımı'nda 15 yaşındayken forma giymeye başlayan yetenekli futbolcunun, İspanyol kulübünde haftada yaklaşık 100 bin avro kazanarak yaşıtlarından çok daha yüksek bir maddi gelire sahip olduğu iddia ediliyor.

İspanyol yetenek Olmo

Barcelona altyapısında yetişen ve ülkenin geleceği en parlak futbolcuları arasında gösterilen Dani Olmo, geçen sezon sürpriz bir transfere imza atarak Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb kulübüne geçti.

Yeni kulübüne transferinin ardından değerlendirmelerde bulunan İspanyol futbolcu, kariyeri için doğru hamle olduğunu düşündüğü için Hırvatistan'da futbol hayatına devam ettiğini belirterek, "Modric, Halilovic, Mandzukic ve Kovacic gibi önemli oyuncular da burada oynayarak Barça, Real Madrid ve Atletico Madrid'e transfer oldu" değerlendirmesinde bulunmuştu.

Bu sezon Zagreb'te 5 karşılaşmada forma giyen Olmo, iki kanat ve forvette görev alabiliyor. Ayrıca, İspanya 17 Yaş Altı Milli Takımı'nda da düzenli olarak oynayan genç futbolcu, hızı ve golcü özelliğiyle yaşıtlarına fark atıyor.

Yeni "Sambacı" Maia

Futbolcu fabrikası ülkelerden Brezilya'nın futbol dünyasına armağan ettiği son yeteneklerden Thiago Maia, orta sahanın her bölgesinde oynayabiliyor. 1996 doğumlu Maia, ülkesinin mütevazı takımlarından Extremo Norte'de başladığı futbol hayatına daha Sao Caetano'da devam etti. Genç yetenek, 2011'de ise ülkesinin köklü kulüplerinden Santos'da forma giymeye başladı.

Thiago'nun, güçlü fiziksel yapısı ve mücadeleci oyunuyla geleceğin önemli yıldızları arasında yer alması öngörülüyor. Brezilya 20 Yaş Altı Milli Takımı'nda da oynayan genç futbolcu, özellikle isabetli uzun pasları ve üst seviyede oyun kurma özelliğiyle Avrupa futbol pazarının dikkatini çekiyor.

AA

Sıradaki Haber
Moshoeu arkadaşlarını üzdü
Yükleniyor lütfen bekleyiniz