Futbol

Yıldızlar geçidi

08 Temmuz 2015 Çarşamba 16:16 - Son Güncelleme 08 Temmuz 2015 Çarşamba 16:36

Amerika Birleşik Devletleri, futbolu halkına sevdirmeye kararlı...

Ülkenin en prestijli Ligi Major Lig'e yıldız yağıyor...

Uzun yıllar İngiltere milli takımında forma giyen Steven Gerrard ve Frank Lampard artık Major Lig'te top koşturacak.

Liverpool'un efsane kaptanı Steven Gerrard, Amerika Birleşik Devletleri Major Lig takımlarından Los Angeles Galaxy takımına geçen hafta transfer oldu. Gerrard, Galaxy formasıyla ilk kez basın toplantısı düzenledi. Futbola aç bir ülkede bulunmaktan duyduğu mutluluğu gizlemeyen Gerrard, Beckham'ın ayak izlerini takip ettiğini söyledi. Son şampiyon Galaxy, adını ilk kez David Beckham transferi ile duyurmuştu.

Major Lig'e gelen bir başka yıldız da Frank Lampard... İngiltere ve Chelsea'de tarih yazan Lampard artık New York'ta... İngiltere'deki son sezonunu Manchester City formasıyla geçiren Lampard, futbolu bırakmayı düşünürken kendisini yeni bir rüyanın içinde buldu. New York'un kadrosunda sadece Lampard yok. İspanyol yıldız David Villa geçen sezon New York'a transfer olmuştu. Andrea Pirlo da bu sezon Lampard ve Villa ile aynı takımda ter dökecek.

Major Lig Doğu ve batı konferansından oluşuyor ve her iki grupta 10 takım yer alıyor. Kendi grubunda ilk 6'ya giren takımlar play off finalinde buluşuyor. Pirlo, Villa ve Lampard'lı New York City , Doğu Konferansında 7'nci sırada bulunuyor.

Sıradaki Haber
Terim, Arda'yı TRT SPOR'a değerlendirdi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz