Futbol

Yıldızların başına Patrick Vieira geçiyor

09 Kasım 2015 Pazartesi 21:09 - Son Güncelleme 09 Kasım 2015 Pazartesi 21:20

Lampard, Pirlo ve Villa'nın formasını giydiği New York City, Vieira'ya emanet...

Amerikan Birinci Futbol Ligi (MLS) ekiplerinden New York City, teknik direktörlüğe Fransa Milli Takımı'nın eski yıldızlarından Patrick Vieira'yı getirdi.

Kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, 39 yaşındaki Vieira ile üç yıllık sözleşme imzaladığını bildirildi.

2013'ten beri İngiltere Premier Lig ekiplerinden Manchester City'nin rezerv takımını çalıştıran Vieira'nın yeni görevine 1 Ocak 2016'da başlayacağı belirtildi.

New York City Başkanı Tom Glick, genç teknik adamın takıma getireceği enerjinin kulübe büyük katkı yapacağını kaydetti.

Glick, "Yeteneği, vizyonu ve birlikte çalıştığı herkesin ona karşı duyduğu saygı, Patrick'in karakteri ve liyakati hakkında çok şey anlatıyor" ifadesini kullandı.

Bir dönem Fransız Milli Takımı'nın kaptanlığını da yapan Vieira, Fransa'nın 1998 FIFA Dünya Kupası ve 2000 Avrupa Futbol Şampiyonası'nı kazanan kadrolarında yer almıştı.

17 senelik futbolculuk kariyerinde İtalya'da Milan, Juventus ve Inter, İngiltere'de ise Arsenal ve Manchester City formaları giyen Vieira, 2010-2011 sezonunun sonunda futbolu bırakmıştı.

2013 yılında kurulan New York City'nin kadrosunda Frank Lampard, Andrea Pirlo ve David Villa gibi yıldız isimler yer alıyor. Kulüp, geçtiğimiz hafta teknik direktör Jason Kreis ile yollarını ayırmıştı.

Sıradaki Haber
Moyes'in görevine son verildi
Yükleniyor lütfen bekleyiniz