Futbol

'Yılın golü' adayları belli oldu

11 Kasım 2013 Pazartesi 15:00 - Son Güncelleme 11 Kasım 2013 Pazartesi 16:00

10 aday arasında Ibrahimovic ve Neymar'ın yanı sıra 2 de kadın futbolcu var.

Uluslararası Futbol Federasyonları Birliği'nin (FIFA) düzenlediği ve yılın en iyi golüne verilen Puskas Ödülü için adaylar belli oldu.

FIFA'nın internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, unutulmaz Macar futbolcu Ferenc Puskas'ın anısına 2009'dan beri düzenlenen ''en iyi gol'' ödülünün adayları arasında, Fransa 1. Futbol Ligi'nde (Ligue 1) Paris Saint Germain forması giyen İsveçli Zlatan Ibrahimovic ve İspanya 1. Futbol Ligi (La Liga) takımlarından Barcelona'da top koşturan Brezilyalı Neymar da yer aldı.

İŞTE İBRAHİMOVİC'İN O MUHTEŞEM GOLÜ

Ödülü 2011 yılında kazanan Neymar, ülkesinde düzenlenen FIFA Konfederasyonlar Kupası maçında kaydettiği golle Puskas Ödülü'nü ikinci kez almaya çalışacak. İsveç Milli Takımı'nın, 13 Ekim 2012'de İngiltere yaptığı hazırlık maçında yaklaşık 25 metreden kaydettiği röveşata golü, adayların oylanmaya başlamasından sonra atıldığı için 2012 adayları arasına alınmayan Ibrahimovic ise aynı golle bu yılki oylamaya katılacak.

Bir ilk olabilir mi?

Lyon ve Fransa Kadın Milli Takımı'nın orta saha oyuncusu Louisa Necib ile Melbourne Victory ve Avustralya Kadın Milli Takımı'nın forveti Lisa De Vanna da Puskas Ödülü'nü kazanan ilk kadın futbolcu olmak için mücadele edecek.

FIFA ve France Football dergisinin resmi internet sayfaları üzerinden yapılan oylama 9 Aralık'a kadar sürecek. Bu tarihten itibaren aday sayısı 3'e düşecek ve Puskas Ödülü, 13 Ocak 2014 tarihinde İsviçre'nin Zürih kentinde yapılacak FIFA Altın Top Gala Töreni'nde açıklanacak. Galada, kadınlarda ve erkeklerde yılın en iyi futbolcularının yanı sıra, Yılın En İyi İlk 11'i ile erkek ve kadın futbolunun en iyi teknik direktörleri de ilan edilecek.

Bu ödülü 2010'da Hamit Altıtop almıştı

2010 yılında Hamit Altıntop'un milli formayla Kazakistan'a attığı golle kazandığı ödülü, 2009 yılında Cristiano Ronaldo, 2011'de Neymar, geçen yıl ise Fenerbahçe forması altında attığı golle Miroslav Stoch aldı.

İŞTE HAMİT'İN O MUHTEŞEM GOLÜ

2013 Puskas Ödülü'nün adayları şöyle:

Peter Ankersen (Danimarka), Lisa De Vanna (Avustralya), Antonio Di Natale (İtalya), Zlatan Ibrahimovic (İsveç), Panagiotis Kone (Yunanistan), Daniel Luduena (Arjantin), Nemanja Matic (Sırbistan), Louisa Necib (Fransa), Neymar (Brezilya), Juan Manuel Olivera (Uruguay).

İŞTE HAMİT'İN O MUHTEŞEM GOLÜ
Sıradaki Haber
Bayern Münih durmak bilmiyor
Yükleniyor lütfen bekleyiniz