Futbol

Efsane'den Neymar'a destek

11 Haziran 2014 Çarşamba 11:47 - Son Güncelleme 11 Haziran 2014 Çarşamba 11:49

"Neymar'ın üzerinde çok fazla baskı var"

Futbol dünyasının unutulmaz isimlerinden Pele, Brezilya'da düzenlenecek 2014 FIFA Dünya Kupası boyunca evsahibi ülkenin takımında forma giyen Barcelonalı Neymar'ın üzerinde çok ağır bir baskı olacağını söyledi.

Pele, BBC'de katıldığı programda eski İngiliz futbolcu Gary Lineker'in sorularını yanıtladı. Brezilya Milli Takımı formasıyla Dünya Kupası'nı 3 kez (1958, 1962, 1970) kaldıran Pele, kazanılan son 9 hazırlık maçında ağları 7 kez havalandıran Neymar'ın çok genç olduğunu belirterek, "Takımın tüm sorumluluğunu taşımak üzerinde çok ağır bir baskı yaratıyor" ifadesini kullandı.

92 maçta attığı 77 golle "Brezilya Milli Takımı'nın en golcü futbolcusu" unvanını elinde bulunduran 73 yaşındaki Pele, galibiyetle ayrıldığı son 9 hazırlık karşılaşmasında 30 gol kaydedip kalesinde yalnızca 2 gol gören ülkesinin futbol takımıyla ilgili, "Brezilya'nın tarihte ilk kez hücumundan daha kuvvetli bir savunması var. Orta sahanın gerisindeki isimler muhteşem. Çok iyi organize oluyorlar. Umarım aynı performansı orta sahanın ilerisinde de gösterebiliriz" değerlendirmesini yaptı.

Kazandığı 5 Dünya Kupası ile bu alandaki rekorun sahibi olmasına rağmen 2002'den bu yana şampiyon olamayan Brezilya, turnuvanın açılış maçında yarın TSİ 23.00'de Hırvatistan ile karşılaşacak.

Sıradaki Haber
Bayern Münih'te 2 sözleşme birden
Yükleniyor lütfen bekleyiniz