Futbol

Ergün Penbe'den amatör lig ekibine imza

05 Şubat 2015 Perşembe 18:51 - Son Güncelleme 05 Şubat 2015 Perşembe 19:34

Kozlu Belediyespor'a imza atan Penbe, yeni yabancı kuralını eleştirdi.

Bölgesel Amatör Ligi (BAL) 11. Grup'ta mücadele eden Kozlu Belediyespor, teknik direktör Soner Erdurmuş ve antrenör Kerim Volkan Kilimci'yle sözleşme imzaladı. Kozlu Belediyespor'da eski milli futbolcu Ergün Penbe ise teknik danışmanlık görevine getirildi.

İmza töreninde konuşan Ergün Penbe, TFF'nin "yabancı oyuncu" kuralını yorummadı. Penbe,"Yabancı sınırlamasını serbest bırakıyorsanız o zaman kaliteli yabancı getirmek zorundasınız. Nasıl bazı ülkelerde yabancı sınırında millilik bazına bakılıyor, kaliteli oyuncuları transfer ediyorlar, o zaman burada da sınır getirilmesi lazım" dedi

Kozlu Belediye Başkanı ve Kulüp Başkanı Ertan Şahin, imza töreninde yaptığı konuşmada, eski milli futbolcu Ergün Penbe'ye, teknik danışmanlık teklifinde bulunduklarını ve kendisinin tekliflerini kabul ettiğini söyledi.

Kulüp olarak 3. lig hedefini sezon başında koyduklarını anlatan Şahin, şöyle konuştu: "Bugün geldiğimiz noktada hedefe yakınız ancak bu hedeften uzaklaşma gibi olumsuz duruma gitmeyelim diye uğraşıyoruz. Bu anlamda daha üst seviyede futbol anlayışı olan insanlardan destek alalım istedik. Bu anlamda 'Ergün Penbe'ye bize yardımcı olur musun ve teknik danışmanlık yapar mısın' diye sorduk. Kendisi de bizi kırmadı. Türkiye ve dünya çapında ismi olan bir kardeşimiz. Bizi bu anlamda onurlandırdı. Bugünkü teknik ekibin kurulmasında büyük destek sağladı. Bu anlamda kendisine sizlerin huzurunda teşekkür ediyorum."

Teknik Danışman Penbe de kendisine gelen teklifi düşünmeden kabul ettiğini belirterek, "Şehrimize nasıl hizmet edebilirim konusunda teklifi kabul ettim. Yaklaşık 4 gündür yoğun bir çalışma içerisindeyiz. Güvendiğimiz ve başarılı olacağını düşündüğümüz ekip kurma adına çalıştık. Volkan'la bilirlikte Galatasaray'da oynadık. Soner hocamda bir çok takımda çalıştı. Burada başarılı olacaklarına inanıyorum" diye konuştu.

Penbe, şunları kaydetti:

"Türk futbolu adına bize ne görev düşüyorsa birikimlerimizden ve tecrübelerimizden her zaman vermeye razıyız. Onun için futbolcu kardeşlerimize elimizden geldiğince yardımcı olmaya çalışacağız. Başkanımızın ve yönetim kurulunun koyduğu hedef var. Bu hedef takımı şampiyon yapmak. Şampiyon yapabilmek adına da elimizden gelen en iyi yardımı veririz. Hedefimiz takımı bu yıl olmasa bile önümüzdeki yıl şampiyonluğa getirmek olacak. Bu, tek başınıza başarılmıyor."

 "Pek olumlu yansıyacağını zannetmiyorum"

Türkiye'de futbolun sıkıntılı dönemde olduğunu savunan Penbe, altyapıdan oyuncu yetiştirilemediğini anlattı.

Penbe, "yıldız" diyebilecekleri tek futbolcunun Atletico Madrid'de forma giyen Arda Turan olduğuna dikkati çekerek, "O yüzden sıkıntılı bir süreç. Yabancı oyuncu sayısı serbest bırakıldıktan sonra Türk futboluna nasıl yansır? Açıkçası ben de sizler gibi merak ediyorum. İnşallah olumlu yansır. Pek olumlu yansıyacağını zannetmiyorum ama inşallah spor adamı olarak ben yanılırım çünkü milli takım bazında başarılarımız geçmişte ortada. Şimdiki yaşadığımız sonuçlar ortada" şeklinde konuştu.

"Yabancı oyuncu, Anadolu kulüplerinin de işine geliyor"

"Yabancı sınırlamasını serbest bırakıyorsanız o zaman kaliteli yabancı getirmek zorundasınız. Nasıl bazı ülkelerde yabancı sınırında millilik bazına bakılıyor, kaliteli oyuncuları transfer ediyorlar, o zaman burada da sınır getirilmesi lazım" diyen Penbe, "Yabancı oyuncu, Anadolu kulüplerinin de işine geliyor. Neden geliyor? Çünkü Türk futbolcusu daha el yakıcı oluyor. Siz 200, 300 ve 400 bin dolara yabancı oyuncu getirme şansına sahipsiniz. Daha ucuza mal etmeye sahipsiniz ama bu sefer futbol kalitesi alt seviyelere çekiliyor. İnşallah düşüncelerimde yanılırım" değerlendirmesinde bulundu.

Eski milli futbolcu, Türkiye'nin yıldız futbolcu çıkarabilmesi için altyapıya önem verilmesi gerektiğine dikkati çekerek, altyapı sorumlularına değer verilmesi gerektiğini kaydetti.

"Birçok ülke, futbolcu yetiştiriyorken geride kalmamız birtakım şeyleri düşündürüyor" ifadesini kullanan Penbe, sözlerini şöyle tamamladı:

"Nerede hata yapıyoruz, onları düşünmemiz lazım. Zaten Fatih Terim Hoca'nın bu olayı çözeceğine inanıyorum çünkü bizim gibi yetenekli ve başarılı jenerasyonu bulurken Fatih Hoca da Piontek'le o oluşumun başındaydı. Öyle bir deneyimli hocanın tekrar Türk futbolunu dirilteceğine inanıyorum. Ona bu konuda her türlü desteğin verilmesi lazım çünkü bu, ekip işidir. Tek başına bir şeyler yapılmıyor. O işi Fatih Terim yaparken arkadan ona destek verilmeli." 

Sıradaki Haber
Bursaspor'da Enes Ünal şoku!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz