Futbol

Erzik: Gençlerimize 'Pes etmeyin' mesajını vermek istedim

25 Eylül 2020 Cuma 16:54 - Son Güncelleme 25 Eylül 2020 Cuma 17:12  |  Kaynak : TRT SPOR

İlham verici hayat öyküsünü anlattığı kitabının tanıtım toplantısında konuşan Şenes Erzik, "Taşralı bir gencin dünya futbolunu yöneten kurumlarda etkin görevler alabileceğini, gençlerin öğrenmesini ve bilmesini istedim" dedi.

Şenez Erzik’in, eğitim ve çalışma hayatının tüm ayrıntılarını anlatan 'Olmaz Olmaz Demeyin, Olmaz Olmaz!' kitabının çevrimiçi basın tanıtımı yapıldı.

Erzik "Taşralı bir gencin dünya futbolunu yöneten kurumlarda etkin görevler alabileceğini, ülkesini dünyanın dört bir yanında uzun yıllar temsil edebileceğini gençlerin öğrenmesini ve bilmesini istedim. Gençlerimize 'Pes etmeyin, mücadele edin' mesajını vermek istedim" dedi.

Türk futbolunda devrim sayılacak adımları atarken yaşadıklarının da kitapta yer aldığını kaydeden eski federasyon başkanı "Bunların başında futbolda özerklik geliyor. Bildiğiniz üzere, atanan son, seçimle gelen ilk federasyon başkanıyım. Adeta Türk futbolunu yeniden düzenledik" şeklinde konuştu.

33 yıl UEFA'da ve 21 yıl FIFA'da üst düzey yönetici olarak dünya futbolunu şekillendiren isimlerden Şenes Erzik, UEFA ve FIFA'da yaşanan yolsuzluklarla ilgili olarak da "Büyük ve kapsamlı kuruluşlarda daima bazı istenmeyen sapmalar olabilir. Beraber çalıştığımız arkadaşlarımızın istenmeyen yollara saptığını tespit edince insanın içi buruklukla kaplanıyor" ifadelerini kullandı.
 

Sıradaki Haber
Kasımpaşa Hadergjonaj ile 3 yıllık sözleşme imzaladı
Yükleniyor lütfen bekleyiniz