Futbol

Eski F.Bahçeli'den tarihi Löw itirafı

15 Temmuz 2014 Salı 10:50 - Son Güncelleme 15 Temmuz 2014 Salı 11:09

"Löw ile Fenerbahçe’de çok iyi bir sezon geçirdik''

Dünya Kupası’nda Arjantin’i 1-0 yenen Almanya 1990’da İtalya’da kazandığı son kupanın ardıdan 24 yıl sonra zafere uzandı. Panzerler’i şampiyonluğu taşıyan teknik direktör Joachim Löw de adını tarihe yazdırdı. Löw aynı zamanda Del Bosque'nin ardından ülkemizde görev aldıktan sonra Dünya Kupası kazanan ikinci teknik adam oldu. Kupanın önceki şampiyonu İspanya’nın hocası Del Bosque, 2004-05 sezonunda Beşiktaş’ı çalıştırmış ancak sezon ortasında gönderilmişti.

Löw ise 1998-99 sezonunda Fenerbahçe’de çalışmıştı. Ligin devre arasında sözleşmesi 1 yıl uzatılsa da sezon sonu görevine son verilmişti. Sonrasında 2001’de bu kez  Adanaspor’la anlaşarak Türkiye'ye gelen Löw, Güney ekibinde sadece birkaç hafta görevde kalabilmişti.

''Mükemmel bir hocaydı''

Türkiye macerasına nokta koyduktan 13 yıl sonra Dünya Kupası'na uzanan Löw'ün bu başarısını hem Fenerbahçe'den hem de Adanaspor'dan öğrencisi, eski milli futbolcu Erol Bulut değerlendirdi. Şu an Başakşehir Futbol Kulübü’nde antrenörlük yapan Bulut, Löw'ün tarzı ve oyuncu ilişkileri bakımından mükemmel bir hoca olduğunu belirterek "Löw ile Fenerbahçe’de çok iyi bir sezon geçirdik. UEFA Kupası'nda Parma’yı yenmiştik. Deplasmanda kendi kalemize attığımız golle turu geçememiştik. O sene Parma UEFA’yı aldı. Dönemin en iyi kadrolarından birini yenip, kendi kendimizi eledik aslında. Löw, bu başarının mimarıydı" diye konuştu.

''Ayrılması bizi çok üzdü''

Aynı sezon ligde ilk 11’de oynayan 6 futbolcularının sakatlandığını bu yüzden şampiyonluğu kaçırdıklarını ifade eden Bulut "Şampiyonluğu ellerimizle Galatasaray’a verdik. Kadromuz yeterince geniş değildi. 6 as isim sakatlanınca da takımın iskeleti bozuldu. Sezon sonu Löw’ün ayrılma haberi bizi çok üzdü. Löw ve o ekip kalsaydı, üzerine ertesi sene gelecek transferlerle devam edilseydi, UEFA Kupası’nı alırdık. Löw ile birlikte ben de ayrıldım" dedi

''İyi niyetini kötüye kullandılar''

Erol Bulut, Fenerbahçe'den sonra 2001 yılında Löw ile yollarının bir kez daha kesiştiği Adanaspor macerasına da değindi. Löw'ün ısrarıyla Adanaspor'a transfer olduğunu belirten Bulut, “Takımın gidişatı kötüydü. Hoca ne kadar takımı çalıştırsa da elimizdeki kadro kaliteli değildi. Löw, insan olarak çok iyi bir karaktere sahip. Futbolcularla bizzat ilgilenir, arasını iyi tutmak isterdi. Ne zaman izin isteseler verirdi. Çünkü oyuncusunun önemli bir işi olduğunu düşünürdü. Ancak futbolcular bunu kötüye kullanmaya başladılar. Art arda gelen kötü sonuçların ardından birkaç hafta sonra Löw kendi isteğiyle ayrıldı. Ben de sezon sonunda ayrıldım” dedi.

BUGÜN

Sıradaki Haber
Sabri Sarıoğlu'na sürpriz teklif
Yükleniyor lütfen bekleyiniz