Futbol

"Eskiden Tanju hat-trick yapardı, şimdi biz"

25 Mayıs 2015 Pazartesi 14:40 - Son Güncelleme 25 Mayıs 2015 Pazartesi 17:08

Başbakan Davutoğlu ile Tanju Çolak arasındaki diyalog herkesi güldürdü.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Şimdi ümitle kararlılıkla ve büyük özgüvenle görüyoruz ki yeni bir gençlik yetişiyor, Asım'ın nesli, Mehmedim'in nesli yetişiyor" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanlığı'nın Türkiye genelinde yaptığı 180 spor tesisi hizmete girdi. Açılış töreninde 22 tesisin de temeli atıldı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapımı tamamlanan ve temeli atılan bazı eserlerin toplu açılışı için Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen törene katılan Davutoğlu, gençlerin sunduğu gösterinin büyüleyici olduğunu belirtti.

Başbakan Davutoğlu, özellikle engel tanımayan bir engelli sporcunun karate gösterisinin, bir insanın kendisini aşabileceğini gösteren olağanüstü bir örnek olduğuna işaret ederek, "tüm engel tanımayan" sporcuları tebrik etti.

Gençleri, "Çok onurlu bir ülkenin, çok köklü bir tarihten ilham almış milletin fertleri" olarak niteleyen Davutoğlu, şunları söyledi:

"Geçen hafta, 19 Mayıs vesilesiyle gençlerimizle, bir araya geldiğimizde ifade ettim, son 100 yılın gençlerine baktığımızda, her biri çok çetin imtihanlarla karşı karşıya kaldılar. 100 yıl önce, 1910'lu yıllarda yaşayan gençler başta Çanakkale olmak üzere, Sarıkamış'ta olmak üzere vatan topraklarının her bir köşesini müdafaa etmek için canlarını ortaya koymakla imtihan edildiler. 1920'li yıllarda bu savaştan çıkmış, bu savaştan güç alarak çıkmış yeni gençlik, Türkiye Cumhuriyeti'ni kurmak için büyük bir gayret gösterdi. 40'lı yıllarda, bu kez tek parti yönetiminin şartlandırılmış yaklaşımları altında gençlerimizin bunaldıklarını gördük. 50'li yılların gençleri, demokrasi ve yeni bir ümit ışığı bulmuşken 27 Mayıs Darbesi'yle umutlarının söndüğünü gördük. 60'lı yıllarda, 70'li yıllarda sağ ve sol kutupları arasında gençlerimiz enerjilerini harcadılar. 80'li yıllarda, 12 Eylül İhtilali'nin ağır baskısını hissettiler. 90'lı yıllarda zayıflamış bir ekonomi ve zayıf koalisyonlar üzerinden gençlerimiz gelecekle ilgili ümitlerini kaybetti. Ama şimdi 21. yüzyılın ilk 10 yılında yetişen gençler, geleceğe büyük ümitle bakıyorlar ve gelecek planlamasını yapıyorlar. Eğer bugün gece gündüz, 12, 13 yıldır, Sayın Cumhurbaşkanımız başbakanken o, şimdi bizler, hiçbir engel tanımadan gece gündüz çalışıyorsak bunun en güzel hedefi gençlerimize daha güzel daha müreffeh ülke sunmaktır."

"Yeni bir gençlik yetişiyor"

Başbakan Davutoğlu, birçok mütefekkir ve düşünürün zihnindeki gençliği hayal ettiğini, Mehmet Akif Ersoy'un İstiklal Marşı ve Çanakkale Destanı'nı yazarken, gençliğe "Asım'ın Nesli" diye hitap ettiğini, Necip Fazıl Kısakürek'ın "Mehmedim" ve Sezai Karakoç'un da "Diriliş nesli" dediğini anımsattı.

Davutoğlu, şöyle konuştu:

"Herkes bir gençlik ile geleceği inşa etme gayreti içine girdi. Şimdi ümitle kararlılıkla ve büyük özgüvenle görüyoruz ki yeni bir gençlik yetişiyor, Asım'ın Nesli, Mehmedim'in nesli yetişiyor. Onun için son 12 yıl içinde birçok hizmeti hayata geçirdik. Sizlerle ilgili olağanüstü hamleler gerçekleştirdik. Bugün 190 yeni tesis kazandırıldı. 12 yıl içinde bin 650 tesis tamamladık. 199 gençlik merkezini tamamladık, son açılanlarla 203 e çıktı."

"Gençlerimiz, milletimizin değişik coğrafyalarda ektiği tohumları görsün"

Bu hafta Türk Hava Yollarıyla gençlere hediye sunduklarını anlatan Davutoğlu, "Bundan sonra yurt dışına kültürel ziyaret veya seyahat yapmak isteyen 12-25 yaş arasındaki bütün gençlere Türk Hava Yolları biletleri yüzde 30 indirimli olacak" dedi.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç'a, gençlerin, Balkanlar'a, Saraybosna'ya, Semerkant'a, Orta Asya'ya götürülmesini ilettiğini dile getiren Davutoğlu, "Gençlerimiz, milletimizin o değişik coğrafyalarda ektiği o güzel tohumları görsün. Dünyaya bu şekilde açıldığınız zaman öz güveninizde, birikiminizde ülke birliği üzerine kurduğunuz yeni Türkiye'de ve dünya gençliğiyle bütünleşerek gerçekleştirdiğiniz sorumluluk projeleriyle inşallah dünyada adınızı tarihe yazacak ve Türkiye'nin genç neslinin insanlığa sunacağı o değerli hizmetlerin işaretleri olacak" şeklinde konuştu.

Avni Aker Stadyumu'nda yıllar sonra gençlerle aynı takımda oynadığını hatırlatan Davutoğlu, "Dedim ki bu milletin gençleri dünyanın her yerinde ve ülkemizin her yerinde omuz omuza yürüdüğünde aşılmayacak engel yok, kurulmayacak tesis yok, inşa edilmeyecek herhangi bir alan yok. Gençler, yeni Türkiye sizin omuzlarınızda yükselecek" diye konuştu.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasının ardından, Samsun ve Ankara'daki spor tesislerinin temel atma törenine, videokonferans yöntemiyle katıldı.

Davutoğlu ve beraberindeki eşi Sare Davutoğlu ile gençlere futbol ve basketbol topu da dağıttı.

"Eskiden Tanju hat-trick yapardı, şimdi biz"

Sporcularla hatıra fotoğrafı çektiren Başbakan Davutoğlu ve eşi Sare Davutoğlu, törene katılan eski milli futbolcu Tanju Çolak ile de ayaküstü sohbet etti.

Sohbette, "Bizim Avni Aker'deki performansı beğendin mi" diye soran Başbakan Davutoğlu'na, Tanju Çolak, "Harikaydınız, çok iyiydi vallahi" yanıtını verdi. Bunun üzerine, Davutoğlu'nun, "Eskiden Tanju, hat-trick (Üçleme) yapardı, şimdi biz yapıyoruz" sözleri gülüşmelere neden oldu.

Törende, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından da koltuk numarasına göre yapılan kura çekilişiyle bazı gençlere tablet bilgisayar hediye edildi.

Sıradaki Haber
Ankaragücü'ne puan silme cezası!
Yükleniyor lütfen bekleyiniz