Futbol

Almanya'da yeni dönem başlıyor

20 Mart 2019 Çarşamba 09:57 - Son Güncelleme 20 Mart 2019 Çarşamba 09:32

Joachim Löw, Almanya Milli Takımı'nda yeni bir dönem başlattı. Seçtiği kadro yeni stratejinin şifrelerini de ortaya koyuyor.

Yeniden yapılanan Alman futbolunda Joachim Löw de milli takımda yeni bir süreci başlattı. Takımlarında direkt oynayan Mats Hummels, Jerome Boateng ve Thomas Muller ile bir daha çalışmayacağını açıklayan Low, 23 kişilik aday kadrosunu ise gençler üzerine kurdu.

23 kişilik listede 8 futbolcu aynı zamanda Genç Milli Takımı’nda da forma giyebiliyor. Buna 19 yaşındaki Bayer Leverkusenli Kravetz de dahil. Takımda 30’dan fazla milli olan sadece 4 futbolcu var. Bunların 3’ü 2014 Dünya Kupası şampiyonları. Kaleci Manuel Neuer, Matthias Ginter ve Toni Kroos.

2018 Dünya Kupası’nda gruplardan çıkamayarak tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Almanya’da Low “Şimdi yeni bir döneme başlıyoruz. Takıma onlara güvendiğimizi göstermemiz gerekiyor. Onlara gelişim, sorumluluk alma ve aynı zamanda yapılacak hatalarda bile kendilerine güven duygusu verme konusunda şans vermeliyiz" ifadesini kullandı. 

Alman teknik adam "Daha fazla tempo, daha fazla dinamizim, daha fazla konsantrasyon lazım bize. Baskıyla nasıl başa çıkılabileceğini biliyorum. Şu anki durumun da ne anlama geldiğini hissedebiliyorum. Şimdi artık 2018'den çok farklı bir yapıya ihtiyacımız var" dedi. 

Almanya, Hollanda ile oynanacak grup maçı öncesi Sırbistan ile hazırlık maçında karşılaşacak. Takımın genç yıldızlarından Serge Gnabry’nin bu maçta oynaması zor ama Pazar günkü Hollanda maçında sahaya çıkabilecek.

Kaynak: TRT SPOR 
 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz