Futbol

İngiltere'nin tarihi maçı

13 Kasım 2019 Çarşamba 10:27 - Son Güncelleme 13 Kasım 2019 Çarşamba 10:45

EURO 2020 Elemeleri'nde Karadağ ile karşılaşacak İngiltere, bu mücadele ile 1000'inci maçına çıkan ilk milli takım unvanını alacak.

Dele Alli'ye, Harry Kane'e kadar İngiltere milli takımından kimler geldi kimler geçti.

Geçen yüzyılın başında Stanley Matthews, dünya kupası zaferinin mimarlarından Geoff Hurst; unutulmaz kaleciler, Gordon Banks, Peter Shilton, David Seaman; ada tarihinin aykırı çocuğu Paul Gascoine; dünya futboluna armağan golcüler, Gary Lineker, Michael Owen, Wayne Rooney; Hem magazin hem spor sayfalarının ikonu David Beckham...

30 Kasım 1847'den bu yana geçen 173 yılda İngiltere hep, coşkulu galibiyetlerin ya da büyük hayal kırıklıklarının öznesi oldu.

Futbolun beşiği, hatta kural koyucusu İngiltere'nin milli takımı 1000'inci maçına çıkacak ve bu sayıya ulaşan ilk ülke milli takımı olacak.

İngiltere Milli Takımı Menajeri Gareth Southgate, EURO 2020 Elemeleri'ndeki Karadağ maçından önce konuyla ilgili görüşlerini aktardı.

"Oyuncularıma sıklıkla 'biz büyük bir tarihin küçük bir parçasıyız' derim" şeklinde konuşan Southgate, "Önemli olan formadaki bayrak. Buna daima saygı göstermeliyiz ve milli takımı bulunduğu konumdan daha yükseğe taşımalıyız." ifadelerini kullandı.

İngiltere, EURO 2020 Elemeleri A Grubu'nda 6 maçta elde ettiği 15 puanla ilk sırada bulunuyor.

Milli takımın 1000'inci maçı olan Karadağ karşılaşması saat 22.45'te başlayacak. Bu özel mücadele öncesi efsane futbolcularla birlikte Wembley Stadı'nda tören düzenlenecek.

Kaynak: TRT SPOR
 

Etiketler : 1000. maçingiltere
Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz