Futbol

UEFA'dan skandal soruşturma

15 Ekim 2019 Salı 19:20 - Son Güncelleme 15 Ekim 2019 Salı 19:51

UEFA, Almanya ve Fransa'nın başvurusu üzerine Fransa-Türkiye maçında A Milli Takım'ın yaşadığı gol sevinci nedeniyle soruşturma başlattı.

Milliler, Kaan Ayhan'ın 81. dakikada attığı gol sonrasında Barış Pınarı Harekatı'n katılan Mehmetçiğe asker selamıyla destek vermişti.

UEFA, Almanya ve Fransa'nın başvurusu üzerine Türkiye futbol Federasyonu'ndan yazılı savunma talep etti.

UEFA'nın konu hakkında müfettiş atadığı ve soruşturmanın başladığı ancak henüz Disiplin Kurulu'na sevkin olmadığı ifade edildi.

TFF, benzer örneklerle bir savunma yapmaya hazırlanıyor.

Yetkililer özellikle, 2018 Dünya Kupası finalinde Griezzman'ın Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a yaptığı asker selamını örnek gösterecek.

UEFA'dan soruşturma açıklaması

UEFA, Arnavutluk ve Fransa maçlarında Türk futbolcuların olası siyasi provakasyon içinde oldukları iddiasıyla soruşturma başlattı.

UEFA'dan yapılan açıklamada, A Milli Takım'da forma giyen futbolcuların 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde geçen cuma günü Arnavutluk ve dün Fransa ile oynadıkları maçlarda olası siyasi provokasyon içeren davranışlar sergilediği iddiasıyla Türkiye Futbol Federasyonuna disiplin soruşturması başlatıldığı belirtildi.

Açıklamada, soruşturmayı yönetmesi amacıyla UEFA Etik ve Disiplin Kurulu'ndan bir müfettişin görevlendirildiği, konu hakkında detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağı ifade edildi.

A Milli Takım'da futbolcular, konuk ettiği Arnavutluk'u 1-0 mağlup ettiği ve Fransa deplasmanında 1-1 berabere kaldığı karşılaşmalarda attıkları gollerin ardından asker selamı vererek bu golleri Barış Pınarı Harekatı'nda görev alan Mehmetçiğe armağan etmişti.

Öte yandan UEFA, Bulgaristan-İngiltere maçındaki ırkçı tezahüratlar üzerine taraflar hakkında soruşturma açtığını da bildirdi. 

Kaynak: TRT SPOR, AA

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz