Futbol

Sverrisson: Çok ilginç bir maç bizi bekliyor

11 Haziran 2019 Salı 16:49 - Son Güncelleme 11 Haziran 2019 Salı 16:49

Bir dönem Türkiye'de Beşiktaş forması giyen Sverrisson, İzlanda - Türkiye maçı öncesi TRT Spor ekibine konuştu.

Bu akşam oynanacak İzlanda-Türkiye maçıyla ilgili açıklamalarda bulunan Sverrisson, Beşiktaş'ta forma giydiği yılları TRT Spor'a anlattı.

İzlanda - Türkiye maçıyla ilgili "Çok ilginç bir maç bizi bekliyor" diyen eski futbolcu, bu maçı kazanmanın İzlanda açısından daha çok önemli olduğunu söyledi. 

Sverrisson, "İzlanda'nın bu grupta iddiasını sürdürmek için galip gelmesi gerekiyor. Türkiye son maçlarda çok iyi oynuyor ve çok formda. Henüz grup maçlarında gol yemediler gayet iyi durumdalar.Türkiye'nin Fransa ile olan maçını izledim gerçekten muhteşem oynadılar. Tebrik ediyorum." ifadelerine yer verdi.

Favori kim sorusuna ise Sverrisson, "İki takımın form durumuna bakarsanız favori olan Türkiye. Ama maç İzlanda’da ve İzlanda kendi evinde çok güçlü bir takım. Burda iyi maçlar oynayabiliyor. Türkiye burada maç kazanamadı bu yüzden çok zor bir maç olacak."

Türkiye'nin genç ve yeni bir ekip olduğuna da değinen Sverrisson, "Türkiye’ye baktığımızda yeni bir takım olduğunu söyleyebilirim. Yetenekli genç oyuncuları var. Fransa karşısında oynadıkları futbolu beğendim. Takım olarak oynayabiliyorlar." şeklinde konuştu.

Havaalanında yaşanan olaylar ile ilgili ise, "Türkiye milli takımının havaalanında yaşadığı sorunu haberlerden öğrendim. Çok fazla bilgim yok ancak bunun iki federasyon arasındaki iletişimsizlikten kaynaklandığını düşünüyorum. Normalde bu seyahatlerde malzemelerinizi birgün önceden gönderirsiniz. Belki de bu yüzden sorunlar yaşanmış olabilir. Bunlar aşılabilecek problemler." açıklamasında bulundu.

Eski Beşiktaş'lı futbolcu, "Hala Beşiktaş’ın maçlarını takip ediyorum bunun için eskisine göre daha çok imkanım var. Beşiktaş'ın çok maçını izledim. Yeni stadın atmosferini çok beğendim. Henüz orya gidemedim ama orada olmak istiyorum." dedi.

Türkiye'deki zamanları ile ilgili, "Türkiye’de ve Beşiktaş’ta olduğum zamanlar güzeldi şampiyon olmuştuk. İyi bir takımdık futbolcular arasında iyi bir enerji vardı. Benim için çok güzel ve ilginç günlerdi.
O zamandan bu zamana Türk futbolu iyi bir gelişme gösterdi. Eskiden Türk takımları Avrupa'da oynadığı deplasman maçlarında zorlanırdı. Şu anda yurt dışında oynayan birçok oyuncu var ve bu da onlara özgüven kazandırmış durumda."
açıklamasında bulundu.

Kaynak:TRTSPOR
 

Sıradaki Haber
Yükleniyor lütfen bekleyiniz