Kategoriler
Futbol
Detay
Basketbol
Voleybol
Motor Sporları
Tenis
Diğer Sporlar
EURO-2024
2026 Dünya Kupası
2024 Paris Olimpiyat Oyunları
Video Galeri
Futbol

"Karşılaşmayı rövanş olarak düşünmüyoruz"

13 Ekim 2019 Pazar 19:19

Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier Deschamps, 2020 Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2020) Elemeleri'nde yarın Türkiye'yi konuk edecekleri maçı kazanmaya odaklandıklarını söyledi.

Karşılaşmanın oynanacağı Stade de France'ta düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Fransız teknik adam Deschamps, takımıyla aynı puanda bulunan bir ekiple oynayacaklarını ve bu maçın önemli olduğunu ifade ederek, "Bu karşılaşmayı rövanş olarak düşünmüyoruz. Her maçın ayrı bir hikayesi vardır. Maçı kazanmaya odaklanacağız. Statta güzel bir ambiyans olacak." dedi.

Konya'da oynanan ilk maçta Fransa'nın iyi performans sergilemediğini, Türkiye'nin ise iyi bir karşılama oynadığını vurgulayan Deschamps, sözleşmesinin uzatılıp uzatılmayacağı konusunda gelen bir soruya ise sadece maça odaklandığı yönünde cevap verdi.

Türkiye Milli Takımı'nın sağlam ve etkili bir takım olduğunu aktaran Deschamps, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye bizim gibi 18 puana sahip. Sadece 2 gol yedi ve bu golleri duran toplardan yedi. 18 puanı hak etti. Burak Yılmaz, Cenk Tosun, Hakan Çalhanoğlu ile hücumda iyi bir potansiyele sahip. Bu oyuncuları birbirinden ayırmak zor çünkü çok etkili oyuncular. Tecrübeli bir ekip. Bugün 18 puana sahip ise çok iyi maçlar oynadığı içindir. Türkiye'de bize karşı çok iyi bir maç oynadılar. Yarın karakteri olan bir ekiple karşılaşacağız."

Bu maçı kazanmaları halinde EURO 2020'ye gitmenin yolunun açılacağını belirten Deschamps, Türk taraftarların milli takımlarına bağlı olduğunu ve takımlarını desteklemek için statta olacaklarını sözlerine ekledi.

Kaynak: AA  

Etiketler: Didier Deschampseuro 2020Fransa Milli Takımı Teknik Direktörü Didier DeschaStade De France