Futbol

Everton son 16 yılın en iyisi

27 Aralık 2020 Pazar 12:20 - Son Güncelleme 27 Aralık 2020 Pazar 12:32  |  Kaynak : TRT SPOR

Carlo Ancelotti yönetiminde sezona fırtına gibi giren Everton, son 16 yılın en iyi başlangıcına imza attı.

Premier League'de çıktığı 15 maçta 29 puan toplayarak maç fazlasıyla 2. sıraya yerleşen Everton, son olarak Sheffield United deplasmanında üç puanı tek golle elde etti. Ligdeki ilk 4 maçını kazandıktan sonra uzun bir duraklama dönemine giren Ancelotti'nin öğrencileri, Aralık ayında yeni bir dört maçlık galibiyet serisi yakalamayı başardı.

Devleri devirdi

Carlo Ancelotti'nin Everton'ı, büyük maç performansıyla büyülüyor. Ligin zirve takımlarından Tottenham'ı deplasmanda mağlup ederek açılış yapan maviler, Chelsea, Leicester City ve Arsenal'ı arka arkaya mağlup etmeyi başardı. Ancelotti'nin ekibi, Merseyside derbisinde Liverpool'dan puan almayı başarırken, Manchester United'a ise 3-1'lik skorla mağlup oldu. 

16 senenin en iyi derecesi

Son yıllarda gösterdiği çalkantılı performansla eski günlerini aratan Everton, bu sezon sergilediği futbol ve topladığı puanlarla son 16 sezonun en iyi başlangıcına imza attı. Son olarak 2004-2005 sezonunda ilk 15 maçından 30 puan çıkarmayı başaran Everton, sezonu 4. sırada tamamlasa da, lig beşincisi Liverpool'un Şampiyonlar Ligi kupasını kaldırması sebebiyle Devler Ligi vizesini alamamıştı.

Calvert-Lewin parıldıyor

Attığı 26 gol ile ligin hücum etkinliği en yüksek takımlarından biri olarak göze çarpan Everton'da, skor tablosunun zirvesinde Dominic Calvert-Lewin bulunuyor. Performansıyla İngiltere milli takımına kadar yükselen 23 yaşındaki yıldız, bu sezon çıktığı 18 resmi maçta 14 gol atma başarısı gösterdi. Mavilerde Richarlison 8 gole, James Rodriguez ise 7 gole doğrudan katkı sağladı.

Sıradaki Haber
Antalyaspor evinde 3'te 3 peşinde
Yükleniyor lütfen bekleyiniz