Futbol

F.Bahçe'ye milli takım piyangosu!

10 Ekim 2013 Perşembe 10:10 - Son Güncelleme 15 Ekim 2013 Salı 16:39

Milli Takım Dünya Kupası’na katılırsa, sarı lacivertlilerin de kasası dolacak.

FIFA’nın dev organizasyonda, futbolcu başına her kulübe günlük 2 bin 800 dolar ödeme kararı en fazla F.Bahçe’ye yarıyor.

15 milli yıldızı bulunan Kanarya, tüm oyuncuları kupada oynarsa 1 milyon dolara yakın para kazanacak.

Milli Takım Dünya Kupası’na katılırsa, sarı lacivertlilerin de kasası dolacak. FIFA’nın dev organizasyonda, futbolcu başına her kulübe günlük 2 bin 800 dolar ödeme kararı en fazla F.Bahçe’ye yarıyor. 15 milli yıldızı bulunan Kanarya, tüm oyuncuları kupada oynarsa 1 milyon dolara yakın para kazanacak.

FIFA, 2014’te Brezilya’da düzenlenecek Dünya Kupası’nda her futbolcu için kulüplerine günlük 2 bin 800 dolar ödeyecek. Bu karar, Türkiye’de en çok Fenerbahçe’ye yarayacak. Kadrosunda en fazla milli futbolcu bulunduran kulüp olan sarı lacivertliler, futbolcularının Brezilya’da geçirdiği her gün için para alacak. FIFA bu ödemeler için toplam 70 milyon dolarlık bir bütçe ayırırken, F.Bahçe’nin Dünya Kupası’na gitme umudunu artıran A Milli Takımımız’da tam 8 oyuncusu bulunuyor.

8 LEJYONERİ DE MİLLİ

AYRICA Portekiz’de 2, Senegal, Nijerya, Kamerun, Çek Cumhuriyeti, Hollanda ve İsveç’te de 1’er sarı lacivertli futbolcu forma giyiyor. Fenerbahçe böylece, milli oyuncuları Dünya Kupası’na katılırsa mini bir servet kazanacak. Çünkü kupaya giden bir futbolcu, takımı grup aşamasında elense bile Brezilya’da en az 15 gün geçirecek. Bu, bir oyuncu için en az 42 bin doların kulüp kasaya girmesi anlamı taşıyor. Tur geçilmesi halinde bu miktar daha da artacak. Ve sarı lacivertlilerin, eğer tüm milli futbolcuları Dünya Kupası’nda boy gösterirse kasasına koyacağı para yaklaşık 1 milyon doları bulacak.

HEPSİNİN İDDİASI SÜRÜYOR

F.BAHÇE bu hesap tutarsa, aynı zamanda FIFA tarafından en çok para ödenen kulüplerden bir tanesi olacak. Futbolcularından herhangi birinin kupada 28 günden fazla sürecek bir sakatlık yaşaması durumunda da sigortadan kulübe yine yüklü miktarda bir para gelecek. Bilindiği gibi Türkiye’nin Dünya Kupası kaderi önümüzdeki günlerde oynayacağımız iki kader sınavı ile netleşecek. Ancak sarı lacivertlilerde Kuyt, Bruno Alves, Meireles, Holmen gibi Avrupalıların Dünya Kupası’nda forma giymelerine kesin gözüyle bakılıyor.

F.BAHÇE’NİN MİLLİ FUTBOLCULARI

TÜRKİYE
Volkan
Gökhan Gönül
Egemen
Hasan Ali
Caner
Alper
Mehmet Topal
Emre

PORTEKİZ
Bruno Alves
Meireles

HOLLANDA
Kuyt

ÇEK CUM.
Kadlec

İSVEÇ
Holmen

SENEGAL
Sow

KAMERUN
Webo

NİJERYA
Emenike 

 

Kaynak: DHA

Sıradaki Haber
Hacıosmanoğlu PFDK'da
Yükleniyor lütfen bekleyiniz